Autor Societat
25 Novembre 2015 a 13:00

El Consell Comarcal va premiat quatre projecte d’innovació social

Els projectes premiats rebran suport pel desenvolupament i per consolidar-se

Premis concurs idees innovació

Premis concurs idees innovació

Quatre projectes d’innovació social van guanyar el Concurs d’IDEES INNOVADORES PER A REPTES SOCIALS del Consell Comarcal. Els premiats rebran el suport pel desenvolupament de les idees, consolidació dels projectes o serveis i generació d’activitats econòmica i un premi en metàl·lic gràcies a la participació de l’Obra Social “la Caixa”.

Els premiats són OH My Help i Relleu PAGES de Terrassa, MVALEMODA de Llinars del Vallès i Eco BODUM de Rubí. A partir d’aquest moment s’haurà de treballar amb el suport de l’equip tècnic del Consell Comarcal.

L’acte de lliurement de premis va comptar amb la presència del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, el vicepresident del Consell i conseller de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Carles Paredes, i el director de banca d’institucions de la direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank, Daniel Gatius.

Ignasi Giménez va destacar que “l’economia col·laborativa serà essencial en un futur proper. La mentalitat competitiva de les empreses s’ha de transformar en un esperit de col·laboració. Es tracta d’un canvi de paradigma en la forma de pensar dels agents econòmics, que es podria comparar amb la diferència entre l’estructura de les catedrals envers la dels basars. Les empreses tradicionals, com les catedrals, tenen una estructura totalment jerarquitzada, on es recela de compartir el coneixement i fins i tot s’amaga. En canvi, l’empresa del futur s’assembla més a un basar: és horitzontal, tot és a la vista de tothom i el coneixement es comparteix”.

Per altra banda, Joan Carles Paredes va destacar “la importància d’establir lligams entre emprenedoria, temes socials i innovació. Des de les administracions estem incentivant els projectes que posin en contacte aquests tres eixos”.

En aquest projecte l’Obra Social “la Caixa” fa una aportació de 5.000 euros. Daniel Gatius va destacar l’alt nivell dels projectes presentats i va assegurar que “l’emprenedora és un element bàsic per al desenvolupament econòmic dels països. De fet, els països més desenvolupats són els que posseeixen les taxes més altes d’emprenedoria”.

Projectes guanyadors

Després de la Jornada d’innovació social celebrada a Cerdanyola, els 4 projectes guanyadors van ser:

SIMMPLY / OH May HelpPromogut per Meritxell Almirall AMeljeiras (Terrassa)

El projectes és un portal online d’estalvi per a particulars, empreses sociosanitàries i/o institucions que ofereix una selecció de serveis i productes de suport destinats a persones amb dependència a nivell nacional.

MVALE MODA – Promogut per Valeria Chiado Ramirez (Llinars del Vallès)

Pretén donar solucions a persones amb mobilitat reduïda i els seus cuidadors per tal de donar una solució a les necessitats que es presenten en el dia a dia.

Eco BodumPromogut per María Taure (Rubí)

El projecte neix d’un procés d’apoderament col·lectiu de l’assemblea d’aturats de Rubí que amb la col·laboració d’un propietari particular cedeixen un terreny agrícola per un projecte d’horts col·lectius.

RelleuPAGÉS – Promogut per Jordi Piez i Colom (Terrassa)

Capgirar la tendència en la manca d’incorporació de joves i nous pagesos posant en contacte pagesos grans amb experiència i creant vincles i xarxes col·laboratives.

Switch to mobile version