Autor Futbol
20 Novembre 2015 a 13:00

El CE Sabadell s’uneix a la lluita de l’Álvaro – #luchemosconÁlvaro

L’Álvaro pateix una malaltia rara anomenada Niemann Pick Tipus-C

El CE Sabadell s'uneix a la lluita de l'Álvaro - #luchemosconÁlvaro // Imatge cedida pel CE Sabadell

El CE Sabadell s’uneix a la lluita de l’Álvaro – #luchemosconÁlvaro // Imatge cedida pel CE Sabadell

L’Álvaro és un nen de cinc anys que és aficionat del CE Sabadell i que té una malaltia anomenada Niemann Pick Tipus-C.

El trastorn de Niemann-Pick és una alteració del metabolisme dels greixos d’origen genètic que comporta problemes motors i retard mental. La causa és una mutació genètica recessiva en el cromosoma 18 que fa que el greix esfingomielina s’acumuli en òrgans diversos (cervell, fetge, pulmó, etc.). Com totes les lipidosis, aquest trastorn és provocat per una acumulació de greixos als teixits del cos humà a causa del fet que no hi ha prou quantitat de l’enzim particular (l’esfingomielinasa àcida) que intervé en el metabolisme del greix (l’esfingomielina) acumulat.

Es tracta d’una malaltia rara que només pateixen 1 de cada 150.000 persones i a Espanya només 20 persones la pateixen.luchemos-con-alvaro

El Centre d’Esports Sabadell s’ha adherit a la lluita de l’Álvaro i en aquest sentit el club s’ha posat en contacte amb la família per donar la màxima difusió a la recerca de recursos que està fent l’Associació ‘Juntos Podemos Vencer’ per tractar aquesta malaltia.

De cara al partit de diumenge a les 16h que jugaran els arlequinats contra el Barça, el club pretén fer algunes accions en aquest sentit.

Hi haurà nou voluntaris amb guardioles per tot el camp que recaptaran els diners de tot aquell que vulgui col·laborar en la lluita de l’Álvaro, qui abans de començar al partit es farà la foto oficial amb els jugadors. Ho farà amb la samarreta de l’equip mentre els jugadors portaran una samarreta amb el lema ‘Luchemos con Álvaro’, que és el hashtag que s’està utilitzant en les xarxes socials per aquesta causa. Aquestes samarretes són un obsequi del soci i proveïdor de les samarretes #Tornarem, Jonathan Raya.

El club també està ajudant a la difusió per xarxes del hashtag #luchemosconÁlvaro i també del número de compte que és: 0081 – 0389 – 51 – 0001175525.

Switch to mobile version