Autor Societat
18 Novembre 2015 a 15:00

El 70% dels casos atesos pel Centre d’Atenció a la Dona estan relacionats amb la violència masclista

Ahir es va presentar el programa d’actes commemoratius del 25 de  novembre

El 70% dels casos atesos pel Centre d’Atenció a la Dona estan relacionats amb la violència masclista // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

El 70% dels casos atesos pel Centre d’Atenció a la Dona estan relacionats amb la violència masclista // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El Centre d’Atenció a la Dona (CAD) ha atès es de principis d’any fins a l’octubre 803 casos, dels quals gairebé un 70% estan relacionats amb la violència masclista, tant física com sexual o psicològica. Aquestes dades es van donar a conèixer ahir durant la presentació del programa d’actes commemoratius del 25 de  novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Uns actes que organitza l’Ajuntament de Sabadell, a través de la regidoria de Drets Civils, i la Taula d’Entitats d’Igualtat de Gènere.

A falta de tres mesos de dades, el volum de casos atesos segueix la línia alcista dels darrers anys i ja supera els 803, dels que 389 són nous casos. Des de que el CAD va iniciar la seva activitat l’any 2.000, a Sabadell s’han obert 4.656 expedients.

La directora del CAD, Carme Garcia, ha destacat “el treball preventiu del centre, un aspecte que cal posar en valor, ja que redueix les situacions en les quals hem d’actuar de forma urgent”. El perfil de la dona atesa pel CAD és el d’una persona d’entre 31 i 50 anys, de nacionalitat espanyola, amb diferents nivells formatius i que principalment va al servei per iniciativa pròpia i dels familiars o derivada pels Serveis Socials. “Això trenca els mites sobre la tipologia de dona que pateix violència”, va puntualitzar en aquest sentit Carme Garcia.

Commemoració del 25 de novembre

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, comentava que les activitats programades estan especialment dirigides a “fer conscient la ciutadania dels micromasclismes presents en el nostre entorn quotidià, que segurament infravalorem i els jutgem de forma més permissiva que la violència física o psicològica

Ferràndiz va voler destacar el mal ús de les xarxes socials i les noves tecnologies com a mecanisme de control i accentuació dels micromasclismes.

Durant la presentació d’ahir es va lliurar el premi al Grup Todo, format per 5 exalumnes de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa, autors del tema del cartell guanyador que il·lustra el programa d’enguany.

Switch to mobile version