Autor Economia
9 Novembre 2015 a 11:00

CaixaBank col•loca 1.000 milions a 5 anys en cèdules hipotecàries

Amb una demanda de 1.900 milions d’euros

 

Edifici de CaixaBank // Imatge del web Apabanc.es

Edifici de CaixaBank // Imatge del web Apabanc.es

CaixaBank, el grup financer líder a Espanya, ha tancat una emissió de cèdules hipotecàries a 5 anys, per un import de 1.000 milions i amb una demanda de 1.900 milions d’euros.

L’èxit de l’emissió es reflecteix en el preu, que s’ha fixat en 43 punts bàsics sobre el midswap, l’índex de referència per a aquestes emissions. La fortalesa de la demanda ha permès estrènyer a prop de 4 punts bàsics l’spread inicial, situant el cupó en el 0,625%.

Aquesta nova emissió reforça l’excel·lent liquiditat de CaixaBank que, a 30 de setembre, va assolir els 50.952 milions d’euros, en la seva totalitat de disponibilitat immediata. La ràtio LCR (Liquidity Coverage Ràtio) de CaixaBank, al tercer trimestre de 2015, supera el 130% (objectiu definit en el Pla Estratègic 2015 – 2018).

 D’altra banda, l’entitat presidida per Isidre Fainé i el conceller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, manté un nivell de solvència elevat, amb un Common Equity Tier 1 (CET1) fully loaded de l’11,6%.

Aquesta emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels inversors institucionals, amb 112 ordres i destaca, especialment, l’interès per part d’inversors internacionals, 72% de la demanda – de més de 20 països-, el que torna a posar de manifest l’interès per les emissions de CaixaBank en l’àmbit internacional. L’excel• lent qualitat del llibre d’inversors ha permès reduir l’aportació de Bancs Centrals i Supranacionals fins al 35% de l’emissió, per sota d’operacions comparables recents.

CaixaBank espera que aquesta nova emissió de cèdules hipotecàries sigui qualificada per les agències Moody´s i Standard&Poor´s amb un rating d’Aa2 i A+, respectivament.

Els bancs col·locadors de l’emissió han estat CaixaBank, Crédit Agricole, Credit Suisse, Deutsche Bank i HSBC.

Switch to mobile version