Autor Societat
20 Octubre 2015 a 15:00

Territori i Sostenibilitat inicia la retirada de les terres del Parc del Nord de Sabadell

Es duran a la Pedrera de Vallsallent

Comissió del Parc del Nord retirada de terres

La terra acumulada a la zona // Imatge cedida per la Comissió del Parc del Nord

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) inicia aquesta setmana els treballs de retirada de les terres dipositades a la zona del Parc del Nord de Sabadell en el marc de les obres de perllongament de la línia d’FGC al seu pas pel municipi.

Les obres, amb un pressupost de 3,6 MEUR, consisteixen en la retirada de 116.000 metres cúbics de terres i tenen una durada prevista de 4 mesos. Els treballs van ser adjudicats a l’empresa “Excavaciones y Construcciones Benjumea, SA”.

S’actuarà entre entre els carrers Corones – Gardènies – Magnòlies – Hortènsies – Alcalde Moix – Ronda Collsalarca.

Les terres d’aquesta zona provenen de les excavacions dutes a terme al nord de la ciutat per les obres d’FGC. Per retirar els 116.000 m3 de terres es faran servir unes 30 banyeres (camions). Per acomplir el termini de 4 mesos, caldran uns 100 viatges al dia. El material es durà a la Pedrera de Vallsallent, a Castellar del Vallès.

Els veïns i l’Ajuntament van demanar al retirada d’aquestes terres per tal d’adaptar la superfície d’aquest àmbit a la nova configuració del futur parc que es preveu en aquesta zona de la ciutat. El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) va iniciar la redacció d’un projecte que determinés el volum de terres a retirar ai traslladar a un abocador i el seu cost. Un cop finalitzat el projecte, desenvolupat amb la participació i consens sobre el contingut, tant de les associacions veïnals del Parc del Nord com de l’Ajuntament, es va obrir la licitació dels treballs, que es preveu que es duguin a terme en breu i que tenen un termini d’execució de 4 mesos.

Switch to mobile version