Autor Societat
7 Octubre 2015 a 16:45

Protecció Civil posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses al Vallès Occidental

Sobretot seran a les comarques del litoral i prelitoral central

temps

Foto. Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat del Departament d’Interior ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses a partir d’aquest vespre al litoral i prelitoral central i a la comarca de la Selva.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC, a partir d’aquest vespre i durant la propera nit podrà descarregar, amb una intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts, a les comarques del Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès i la Selva.

El SMV preveu que durant el dia de demà hi haurà una treva però preveu que les pluges intenses es reactivin de nou al vespre i fins a primera hora de divendres, concentrades al litoral central (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme).

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure i en especial al medi natural. En cas que us sorprengui un episodi tempestuós fort a l’exterior, busqueu refugi en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta; és molt important allunyar-se de rius i zones inundables i sobretot no estacionar-hi vehicles, ja que poden acabar a mar.

Cal evitar travessar rieres, torrents, guals o zones inundables en general durant la tempesta i els moments posteriors ja que l’aigua pot baixar amb força i arrossegar una persona o fins i tot vehicles de grans dimensions. És molt recomanable netejar de fulles seques, pols i terra els desguassos i embornals per evitar que quedin taponats i provoquin petites inundacions de baixos, soterranis i terrasses. Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat en cas de fortes pluges al web interior.gencat.cat/inundacions.

En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants. Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat al web interior.gencat.cat/tempestes.

Switch to mobile version