Autor Societat
6 Octubre 2015 a 12:30

L’Ajuntament de Sabadell es personarà com a acusació particular a la causa del cas Mercuri

Juli Fernández va signar un decret per exercir l’acció particular

Ajuntament de Sabadell

Ajuntament de Sabadell // Foto: Sergi Colomer

L’Ajuntament de Sabadell es personarà com a acusació particular a la causa del cas Mercuri, tal com es va aprovar al Ple municipal del 2 de desembre de 2014.

El Ple va aprovar que l’Ajuntament es personés com a acusació particular en aquestes diligències ja que considera que  és el màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat i que en aquest cas s’han pogut lesionar els interessos de la institució municipal i dels  cabals públics, a més de repercutir de manera molt negativa en la imatge de la ciutat.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, va signar la setmana passada el decret per exercir l’acció particular en les diligències prèvies que es tramiten al Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell, concretament a les peces 1, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 i 33. Ahir en va donar compte a la Junta de Portaveus.

El decret signat estableix que els lletrats consistorials assumiran la defensa jurídica de l’Ajuntament tot i que un cop es tingui tota la informació es decidirà si es designa un advocat extern, especialista en dret penal, per a les successives fases del procediment.

L’Ajuntament també es personarà en altres peces que pugui acordar el Jutjat en el futur, en relació amb els fets i que suposin un perjudici pels interessos municipals.

 

Switch to mobile version