Autor Societat
8 Octubre 2015 a 13:00

La Policia Municipal de Sabadell es convertirà en una Policia de Proximitat en els propers 4 anys

Així ho estableix el seu projecte

Policia Sabadell // Foto: Âlex Callao

Policia Sabadell // Foto: Âlex Callao

La Policia Municipal de Sabadell passarà d’un model de policia especialitzada, amb més de 30 unitats, a una policia generalista, preventiva i de proximitat, amb la proximitat com a element vertebrador de tota la tasca policial. Així ho preveu el projecte de Policia Municipal de Sabadell.

D’aquesta manera, el Govern continua el procés per racionalitzar el servei de la Policia Municipal. De fet, ja s’està elaborant el servei propi de proximitat, pel que fa a funcions i horaris, que ha de permetre desplegar més agents en el territori.

Actualment, aquest cos policial compta amb 218 agents. Al mes de juliol ja es va dur a terme una primera reorganització que va comportar la dissolució de bona part de les unitats especials i l’assignació al servei territorial de seguretat ciutadana. Entre ells els destinats a escortes, informes i la unitat de tir.

Dins d’aquesta reorganització, el passat 1 d’octubre es va dissoldre la unitat més especialitzada de la Policia Municipal, la de Suport i Recolzament (USR). D’aquesta manera, tots els seus membres han passat al servei ordinari i ja estan fent les tasques habituals del conjunt dels agents.

Switch to mobile version