Autor Economia
3 Octubre 2015 a 18:00

La Generalitat col•laborarà amb el projecte Centre de Reempresa

Amb una aportació de 500.000 euros

Reempresa

Reempresa // Imatge cedida per Cecot

La Generalitat de Catalunya col·laborarà amb el projecte Centre de Reempresa de Catalunya de la Fundació CECOT Innovació a través de l’aportació de 500.000 euros per al període 2016-2020.

Aquesta aportació complementa l’aposta de la Generalitat per aquesta iniciativa, que ha estat inclosa en el Programa Operatiu Inversió en Creixement i Ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020, amb un pressupost total de 9.999.276,16€.

El finançament d’aquest projecte es concreta a través d’una subvenció FEDER per import de 4.999.638€, l’aportació de la Generalitat de mig milió d’euros, i la resta anirà a càrrec de la Fundació CECOT Innovació.

El funcionament d’aquest programa es basa en l’oferiment d’informació i assessorament a aquells empresaris que volen cedir el seu negoci a terceres persones per tal que s’hi mantingui l’activitat. La Generalitat de Catalunya dóna suport a actuacions destinades al foment de l’activitat empresarial i econòmica de Catalunya i dóna resposta a una necessitat social  que s’ha vist accentuada per les circumstàncies macroeconòmiques dels últims anys.

La finalitat del programa és evitar el tancament de negocis ja existents, que es pot produir per la jubilació o malaltia dels emprenedors o empresaris responsables, per la dificultat en continuar l’activitat o per la impossibilitat de successió natural familiar de l’empresa.

En aquest sentit, la Fundació CECOT va posar en marxa el 2009 una primera fase del Projecte Reempresa, que va gestionar 367 operacions exitoses. Aquestes operacions han suposat el manteniment de 1.500 llocs de treball i una inversió induïda d’aproximadament 19 milions d’euros.

 

Switch to mobile version