Autor Bàsquet
27 Octubre 2015 a 13:00

Global Basket Vallès i Fundación ONCE impulsen la integració social de persones amb discapacitat a través de l’esport

Ahir van signar un conveni per 4 anys

Global Basket Vallès i Fundación ONCE impulsen la integració social de persones amb discapacitat a través de l’esport

Global Basket Vallès i Fundación ONCE impulsen la integració social de persones amb discapacitat a través de l’esport // Imatge cedida per ONCE

El Club Esportiu Global Basket, de Sabadell i Fundación ONCE van signar ahir a la tarda un conveni de col·laboració pel qual les dues entitats col·laboraran en la integració social de persones amb discapacitat a través l’esport i afavoriran el seu accés als estudis superiors en igualtat d’oportunitats.

El  president del Club Esportiu Global Basket, Oscar Trigo, i el director general de Fundación ONCE, Jose Luis Martínez Donoso, van rubricar aquest conveni  a la seu de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ambdues parts es comprometen d’una banda a la promoció d’activitats esportives i de sensibilització per a un estil de vida inclusiu, saludable i sostenible i per l’altre a afavorir l’accés als estudis superiors amb igualtat d’oportunitats i l’accés a la formació als estudiants amb discapacitat, així com a la investigació en aquest àmbit.

A més, es desenvoluparan programes d’entrenament d’alt nivell per tal d’optimitzar el rendiment dels esportistes del club vallesà, simultaniejant aquest programa amb els estudis que estiguin fent.

Jose Luis Martínez Donoso comentava que aquesta col·laboració “reuneix els diferents aspectes en què treballa la Fundación ONCE com són l’esport, la formació acadèmica i ocupacional dels joves amb discapacitat i la integració laboral“, a més comporta accions de sensibilització que possibilitaran l’eliminació de barreres socials.

Per la seva banda, Oscar Trigo, va afirmar que la signatura d’aquest conveni “dota de significat el nostre projecte en el qual, la formació, inclusió i competició es combina per desenvolupar la formació integral de l’esportista discapacitat, formant d’aquesta manera l’ADN de Global Basket“.

Gràcies a la signatura d’aquest conveni, que tindrà una durada de 4 anys, es canalitzaran iniciatives públiques i privades d’inclusió de les persones amb discapacitat en la vida acadèmica i en el mercat laboral.

Switch to mobile version