Autor Ensenyament
11 Octubre 2015 a 16:00

Ensenyament atorga 1.799 beques menjador més que el curs passat

En total s’han arribats als 68.159 ajuts

Beques menjador

Beques menjador // Imatge extreta de wikicommons

El Departament d’Ensenyament ja ha assignat un total de 1.799 beques menjador més que en les mateixes dates que el curs passat, fins arribar als 68.159 ajuts. Les beques atorgades inclouen les tres modalitats de beques, les que cobreixen el 100% de l’import, les que cobreixen el 50%, i els ajuts addicionals per aquelles sol·licituds que superen el llindar de renda garantida però que són susceptibles de tenir un suport econòmic-. El Departament d’Ensenyament calcula que en finalitzar el procés la dotació econòmica per a beques passarà de 48 milions a 49,5 milions d’euros, quantitat que és previsible que s’incrementi atès que es tracta d’una partida oberta.

Dels ajuts ja resolts, un total de 16.525 corresponen a beques del 100% i 51.634 són beques que cobreixen el 50% de l’import. A més, hi ha una forquilla d’entre 5.498 i 15.595 alumnes que, tot i superar els llindars per la beca garantida, podran rebre ajuts fins al 50% -els ajuts addicionals- i que és decisió de cada consell comarcal.

Queden per resoldre un total de 11.088 sol·licituds presentades i que estan pendents de revisió per part dels consells comarcals. Les beques pendents són 3.965 més que l’any passat en aquestes dates. En tractar-se d’un tema d’especial sensibilitat, Ensenyament ja va retornar el passat agost als consells comarcals les sol·licituds per tal que en fessin la revisió pertinent, per això el Departament d’Ensenyament insisteix en demanar als consells comarcals celeritat per donar resposta als diferents casos pendents.

Ensenyament recorda que la partida econòmica dels ajuts garantits està oberta, i que aquells casos que sobrevinguin durant el curs escolar s’atendran, ja siguin per als ajuts del 100% o del 50% de l’import. El Govern reitera que tot alumne amb necessitats alimentàries severes tindrà ajut de menjador garantit.

Cal recordar que el model d’atorgament de beques menjador es va modificar el passat curs seguint les recomanacions del Síndic de Greuges per tal de garantir l’equitat del sistema i l’atenció als alumnes més necessitats.

Switch to mobile version