Autor Societat
5 Octubre 2015 a 13:00

Els Mossos d’Esquadra intervenen prop de 7.000 plantes de marihuana en naus industrials dels Vallesos

Les naus estaven dedicades al conreu intensiu

Marihuana // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Marihuana // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de les unitats d’investigació de les comissaries de Sabadell i Terrassa han realitzat dues operacions policials on s’han desmantellat diverses plantacions de marihuana ubicades en naus industrials on es practicava el conreu intensiu d’aquesta planta.

Els investigadors van rebre fa poques setmanes unes informacions que feien referència al cultiu intensiu de marihuana en tres naus dels municipis de Cardedeu i Llinars del Vallès.

Contrastada aquesta informació i comprovat que aquestes naus estaven destinades al cultiu de marihuana, el passat 30 de setembre es van fer les entrades i escorcolls de les naus. El resultat del dispositiu policial va ser la detenció de 7 persones i la intervenció de 5.490 plantes en diferents estats de creixement, cinc quilograms  de cabdells de marihuana preparats per al consum, uns 6.000 euros en efectiu i dos vehicles que els detinguts utilitzaven en la seva activitat delictiva.

Els 7 detinguts con a presumptes autors d’un delicte contra la salut publica, són sis homes i una dona d’edats compreses entre els 23 i els 61 anys i de diferents nacionalitats (dos homes i una dona de nacionalitat espanyola, dos homes de nacionalitat colombiana, un de nacionalitat boliviana i l´últim d’origen senegalès). Una segona dona que estaria relacionada amb el cas no va ser detinguda pel seu estat avançat de gestació, però si va ser denunciada pels mateixos fets.

Les naus estaven totalment habilitades per al conreu intensiu i continu d’aquest substància i es calcula que la producció trimestral era aproximadament de 100 quilograms de cabdells de marihuana que tindrien un valor en el mercat il·lícit de 110.000 euros.

Només un dels detinguts tenia antecedents policials per diversos delictes d’estafa. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat divendres.

Desmantellada una plantació de marihuana a Terrassa

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van detenir el passat 24 de setembre dos homes de 31 i 23 anys, de nacionalitat espanyola, germans i veïns de Terrassa com a presumptes autors dels delictes de defraudació de fluid elèctric i un altre contra la salut pública.

Les queixes rebudes en els últims mesos per part dels usuaris dels edificis contigus a la nau industrial per la forta olor a marihuana que sortia del seu interior va fer possible el descobriment  d’aquesta plantació. Entre els edificis contigus que patien aquestes olors hi havia una escola d’educació primària, una de secundària i una llar d’infants, totes elles del Segle XX de Terrassa.

Les queixes veïnals van permetre confirmar els agents que a l’interior de la nau hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions dedicada al cultiu intensiu. Identificats els llogaters de la nau, els agents van entrar i registrar el passat 24 de setembre la nau sota l’autorització del Jutjat de Terrassa. Com a resultat d’aquesta entrada es van intervenir 1.217 plantes de  marihuana, 73 llums d’alt voltatge, 11 ventiladors i 3 aparells per separar els cabdells de les fulles de marihuana i es va detenir un dels germans, l’altre va ser localitzat i detingut hores més tard.

L’entrada a la nau dels agents va comptar amb la presència de tècnics de la companyia de llum que van corroborar la connexió elèctrica fraudulenta, delicte pel qual també van quedar imputats.

 Cap dels detinguts, que van passar a disposició judicial el passat 25 de setembre davant el Jutjat d’Instrucció Núm.4 de Terrassa el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs, tenia antecedents policials previs.

Switch to mobile version