Autor Ensenyament
21 Octubre 2015 a 18:00

Benestar Social i Família promou l’accés a la universitat per persones gitanes majors de 25 anys

Hi ha un total de 38 inscrites en aquesta edició

 

PAU setembre // Imatge cedida per la Generalitat

PAU setembre // Imatge cedida per la Generalitat

 

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, adscrita al Departament de Benestar Social i Família, ha impulsat la creació d’un grup de persones gitanes per preparar les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. La iniciativa té lloc en el marc de les actuacions previstes en Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya 2014-2016.

Una de les línies estratègiques de l’àmbit d’educació del Pla és incrementar el nombre d’estudiants que cursen estudis postobligatoris i universitaris. Amb aquesta mesura el Departament pretén obrir una via que ajudi a superar les barreres que han tingut les persones gitanes per accedir a la universitat i facilitar el retorn a processos formatius de la joventut gitana.

Aquesta iniciativa té com a objectius disminuir la infrarepresentació del poble gitano a les facultats, impulsar una xarxa d’estudiants universitaris gitanos de Catalunya, afavorir la proliferació de referents positius per a la mainada gitana, contribuir a l’èxit acadèmic de la joventut gitana i oferir un grup d’iguals de referència.

És un programa que sempre ha tingut present la perspectiva cultural i que s’ha definit a partir de les propostes i necessitats de la joventut gitana. En aquesta edició hi ha inscrites un total de 38 persones de diferents municipis de Catalunya. El gruix dels participants són pares i mares de família, gitanos joves de poblacions com Badia del Vallès, Sant Adrià del Besòs (La Mina) i Sabadell. Cal destacar també que dos dels docents són d’ètnia gitana.

Gràcies a aquestes iniciatives diversos joves gitanos han accedit a la universitat i actualment estan cursant carreres com Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia, Dret, Pedagogia, Antropologia i Empresa i Tecnologia.  El curs es realitza a la seu del Departament de Benestar Social i Família, al Passeig de Taulat, 266 de Barcelona. Ha començat el 15 d’octubre i finalitzarà el mes de maig de 2016.

Switch to mobile version