Autor Cultura
21 Octubre 2015 a 15:00

Arriba la primera edició de Mescla’t

Una festa a favor de la Convivència, la Solidaritat, la Cooperació i la Inclusió Social

Mesclat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

Mesclat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Sabadell acollirà els propers dies 24 i 25 d’octubre la Primera Edició del Programa Mescla’t a favor de la Convivència, la Solidaritat, la Cooperació i la Inclusió Social. Aquesta trobada, que es portarà a terme a la plaça del Doctor Robert, engloba en una sola cita diferents iniciatives que anteriorment es portaven a terme, com ara la mostra d’entitats de solidaritat i cooperació o la Festa de la Diversitat. 

La trobada comptarà amb més de 50 entitats i inclourà més de 40 activitats entre actuacions musicals, tallers, mostra d’entitats, jocs, teatre, xerrades, gastronomia i d’altres que han estat pel conjunt de les entitats que treballen en els àmbits de la solidaritat,  la cooperació, l’acollida a la població nouvinguda i la lluita contra l’exclusió social.

La regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, va comentar que “es tracta de crear un espai per a la convivència, la solidaritat, la cooperació i la inclusió, a través d’una sola activitat conjunta, compromesa amb els drets humans, perquè és a través d’aquesta transversalitat i treball en xarxa que es pot incidir en la lluita contra les diferències i les desigualtats”.

El president de la FAIV, Lamine Souane, va afirmar que “aquest programa és un impuls als vincles entre cultures, per part nostra inclou 13 entitats d’àmbit d’immigració i ens permet donar-nos a conèixer, vincular-nos amb la ciutat i relacionar-nos”.

Per la seva banda, el president de la Fundació MAIN, David Rodríguez, va destacar que “és amb la congregació d’entitats que comparteixen un mateix sentiment d’acollida, generositat, cultura de la pau i treball que podem treballar per la dignitat, el respecte i el dret a ser felices de les persones” així com el fet que és una mostra “per a la participació i la reivindicació”.

La responsable de relacions institucionals i captació de recursos d’AVAN, Lídia Gil, va voler “donar les gràcies a l’Ajuntament per la seva lluita per la inclusió social i la necessitat de treballar per la qualitat de les persones en situació més vulnerable, persones que sovint pateixen discriminació per part dels sectors econòmics i cal donar suport en la seva plena inclusió”.

El regidor de Nova Economia, Albert Boada, va concloure que “una idea força que acompanya aquesta trobada és que no podem crear una societat estanca, per això cal trencar murs i barreres entre la societat civil i les entitats. No cal agrairnres a l’Ajuntament perquè simplement estem portant a terme la nostra obligació”.

 

Programació 

Dissabte, dia 24, el programa s’inicia a les 11.00 del matí amb la presentació de  les activitats de la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès) i les seves línies de futur. A continuació, a les 12.00, alguns representants llegiran el manifest de la festa (que repetiran a les 21.15 hores amb un minut de silenci per la situació dels refugiats) i a partir de les 13.00 h s’oferirà un dinar popular per a tots aquells que desitgin quedar-se. Dins de la programació d’actes de la FAIV també hi seran presents les  músiques i danses d’arreu del món fins a la 1 de la matinada.

El mateix dissabte a partir de les 5 de la tarda i sota l’eslògan “Sabadell Lliure de Racisme”, Mescla’t farà una crida a la participació dels joves amb actuacions musicals, demostracions de break-dance i hip hop, grafittis, el taller d’estampació de gorres “ Fes la teva gorra, lliure de racisme! i la presentació del rap “Canvia el punt de vista” amb Pau Llonch i joves de diversos instituts. El programa també comptarà amb l’actuació de Nel·lo Caramel·lo. 

Diumenge 25 d’octubre, els actes tindran lloc en dos espais diferenciats a la plaça Doctor Robert: l’escenari i la carpa. Diumenge al matí les activitats seran dinamitzades pel showman, mag i presentador sabadellenc Carles Reiet i començaran a les 10 del matí amb un taller obert de tai-txi i Txi-kung. A continuació, durant tot el mati, s’oferiran activitats per a públic infantil amb jocs, titelles i espectacles a càrrec de diverses entitats de solidaritat i cooperació de la ciutat (Creu Roja, Educo, Agermanament sense Fronteres). També es comptarà amb les actuacions musicals dels Cracs d’Andi ( a les 10.45) i de la Coral CIPO (a 2/4 de 2 del migdia. I a mig matí (2/4 d’1) es farà lectura del manifest del programa Mescla’t per part de la Roda de la Pau.

A l’Espai Carpa, a les 12 hores hi haurà la xerrada El món del voluntariat avui” amb Agermanament  sense  Fronteres i el Punt  del  Voluntariat de Sabadell  i  a  les 12.45 “Posa en forma la teva memòria”, a càrrec de la associació AVAN.

La tarda de diumenge serà dinamitzada per l’actor, ballarí i animador Jordi Callau. Des de les 15.30 fins 20.30 de la tarda, Mescla’t seduirà el públic sabadellenc amb un programa d’actuacions teatrals, música i dansa. L’oferta teatral s’inicia a les 16.30 amb un taller de teatre infantil a càrrec d’Indian Sunrises i a partir de les 18.45, teatre interactiu (teatre-fòrum) per prendre consciència sobre els prejudicis i els rumors que tenim vers als altres, a càrrec de la Xixa Teatre, l’actor Jaume Garcia i la participació de diverses companyies teatrals de la ciutat.

La música també hi serà present amb les actuacions a l’escenari de les corals  Talia (a les 17.30) i la Coral Cor d’Acords del Teatre Sant Vicenç a les 18.00 hores. 

A les 17.30 i en paral·lel a les actuacions musicals, tindrà lloc una conferència sobre la situació a Síria a càrrec de la Fundació Autònoma Solidària, on es reflexionarà sobre el binomi ciutat refugi i ciutat acollidora i, més tard, a les 19.30 es farà una darrera lectura del manifest del Mescla’t per part de la Roda de la Pau i amb minut de silenci per la situació dels refugiats.

El programa finalitzarà amb un taller de dansa de Bollywood, dinamitzat per l’Associació Catalana de Bollywood i com a cloenda a les 20.15, Les Sinònimes oferiran el seu espectacle de dansa Diàspora.

Durant tot el cap de setmana als stands de les entitats participants es realitzaran diversos tallers, com tallers de pintura, de tuni, de llengües de signes, de xapes, de henna, scrable i molts altres més.

Entitats

Organitza: Ajuntament de Sabadell, Consell de Solidaritat i Cooperació, Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès, Vàlua.

Amb el Suport de: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Grup Cassa, Fundació Autònoma Solidària, TUS, i Fundació Parc Taulí.

I la participació de Actuavallès I Agermanament sense Fronteres I Amics Escola de Ghazni I Anaruz N Afrika – Associació Catalanoamaziga per a la Cultura i el Desenvolupament I ANDI I Associació Acció Solidària Eulàlia Garriga – Càritas Sabadell I Associació Afrocatalana d’Acció Solidària Amics de la Casamance I Associació de persones sordes de Sabadell I Associació Êthos I Associació Juvenil Esquitx I Associació Missirah Yakali I AVAN I Ayuda Directa I Casal d’Amistat Català-Cubà de Sabadell I CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) I Centre Sara l CIPO I Col·legi Servator I Creu Roja I EDUCO I Escola d’Educació Especial Xaloc I FAIV i entitats adherides I FAV (Federació d’Associacions de Veïns) I Federació Ecom I Fundació Atendis I Fundació Main I Fundació Privada Educació Solidària – Escola Pia I Fundació Quetzal I Fundació Secretariado Gitano I Fundació Vicente Ferrer I Indian Sunrises I Institut Arraona I Institut Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell I Institut Pau Vila I Institut Sabadell I Lliga dels Drets dels Pobles I ONG CERMA I Oxfam-Intermón I Roda de la Pau I SAIS (Sabadell Acull Infants Sahrauís) I Salut Mental Sabadell I SCAI I Sid Moskitia I Sindicalistes Solidaris I Sonrisas de Bombay I Vapor Llonch – Casa d’Oficis de Dinamització Sociocultural I Vida i Pau l VOLS – Voluntariat Solidari l Xalest l Xarxa Antirumors de Sabadell

Switch to mobile version