Autor Societat
11 Setembre 2015 a 09:00

Via Lliure 2015

L’ANC proposa omplir la Meridiana per la Diada

Via Lliure 2015

Via Lliure 2015

L’Assemblea Nacional Catalana ha cridat a la població de Catalunya per fer de la Meridiana un immens mosaic blanc com a símbol del país nou que es vol construir a partir del proper 27 de setembre.

La Via comptarà amb un carril central obert on avançarà un punter gegant representant tot els eixos de la República Catalana fins arribar a les portes del Parlament de Catalunya. S’ocuparan més de cinc quilòmetres de l’Avinguda Meridiana de Barcelona, des del carrer Rosselló i Porcel fins al Parc de la Ciutadella. La Meridiana es dividirà en 10 eixos: democràcia, equilibri territorial, solidaritat, món, diversitat sostenibilitat, igualtat, justícia social, innovació, cultura i educació.

Per aconseguir l’objectiu s’ha intentat que cap tram quedi sense presència de participants. Per inscriure’s es pot fer a: https://via.assemblea.cat/cat/inscripcions.

La Via Lliure començarà a les 17:14h però es recomana participar al llarg del matí en els actes institucionals o cívic del municipi i seguidament et desplacis al tram per ser allà a l’hora de dinar.

A les 16:00h començarà la concentració dels participants als trams i l’inici del repartiment dels punters per al mosaic final. Fins a les 17:14h es realitzaran actuacions de cultura popular a cada tram mentre s’espera a que es formi el passadís de la Via Lliure.

A les 17:14h començarà oficialment la Via Lliure. I a les 18h el punter gegant arribarà al Parlament de Catalunya moment en que es formarà el mosaic que, a vista d’ocell, passarà del blanc a tots els colors dels eixos. S’haurà d’esperar al tram fins que soni la cançó escollida per l’ocasió.

Consells de mobilitat

L’ANC recomana arriba amb antelació per tal d’estalviar-se cues i aparcar amb facilitat. A més, aconsella utilitzar el transport públic en el cas d’haver-se de moure per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En el cas d’anar en transport públic és recomanable comprar des del principi els bitllets d’anada i tornada.

En tot moment s’han de seguir les indicacions dels panells informatius, de megafonia o del personal dels diferents operadors de transport públic.

Per als grups que es desplacin en autocar és aconsellable enviar un correu a autocars@assemblea.cat indicant el número d’autocars i el tram assignat. Es demana que l’autocar entri a Barcelona abans de les 14:00h.

En el cas de les persones amb mobilitat reduïda aquestes podran entrar al seu tram fins que els serveis de la Guàrdia Urbana de Barcelona procedeixin a tallar el trànsit de l’avinguda Meridiana. Es recomana arribar al tram abans de les 15:00h ja que serà quan es tancarà el trànsit.

Per arribar al tram corresponent es pot consultar el següent enllaç: https://via.assemblea.cat/cat/via-lliure/com-arribar-al-meu-tram.

Switch to mobile version