Autor Societat
28 Setembre 2015 a 15:00

L’Obra Social “la Caixa” destina 25.900 euros a la Fundació Inserció Desenvolupament Acompanyament de Sabadell

“Àgora” presenta un conjunt d’accions a famílies en risc

Àgora: apropant vincles cap a la inclusió

Àgora: apropant vincles cap a la inclusió // Imatge cedida per La Caixa

L’Obra Social “la Caixa” ha concedit una ajuda per valor de 25.900 euros al projecte Àgora: apropant vincles cap a la inclusió de la Fundació Inserció Desenvolupament de Sabadell.

El projecte forma part dels 40 projectes seleccionats on l’Obra Social “la Caixa” concedeix ajudes per valor de 950.800 euros amb la convocatòria de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social per impulsar projectes desenvolupats per entitats no lucratives dirigides a persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social i que treballen en: atenció i acompanyament psicosocial; desenvolupament social i educatiu de nens en situació de pobresa i les seves famílies; cobertura de les necessitats bàsiques, i pal·liació de noves situacions de pobresa i d’exclusió social.

L’objectiu és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Les organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor dels col·lectius poden accedir a aquest programa.

Per seleccionar els projectes s’ha tingut en compte que treballin les capacitats de les persones a través d’activitats de tipus promocionals, i els projectes que afavoreixin l’enfrontament i la creació de xarxes de suport familiar i social. S’han valorat aspectes com l’eficiència social davant la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l’administració pública; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte;…

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària “la Caixa” va expressar el seu agraïment a les entitats que han participat “per arribar a impulsar aquestes iniciatives en el camp social no es necessita només esforç. Adquirir una perspectiva de la realitat és un principi essencial. Una nova visió que accepti i integri la realitat de la vulnerabilitat social, no com un estat de fracàs vital, sinó com una oportunitat de creixement i de canvi”.

Àgora: apropant vincles cap a la inclusió

El programa presenta un conjunt d’accions destinades a les famílies en situació de risc o vulnerabilitat social del barri de Torre Romeu de Sabadell, posant èmfasi en la millora de la salut relacional de les famílies, la participació social,… La transgeneracionalitat i interculturalitat de les accions permeten dotar a la intervenció del caràcter integral necessari per a millorar les capacitats de les famílies en situació de vulnerabilitat, afavorint la igualtat d’oportunitats,…

L’import d’ajuda concedida és de 25.900€ i els beneficiaris directes són 96.

Switch to mobile version