Autor Economia
26 Setembre 2015 a 16:00

Les exportacions catalanes creixen un 7,4%

Les exportacions han estat impulsades pel creixement en automoció i química

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Les exportacions catalanes han crescut un 7,4% al juliol en termes interanuals, confirmant l’evolució positiva del sector exterior català. Les vendes a l’exterior catalanes han assolit al juliol els 6.086 milions d’euros, la xifra més alta en un mes de tota la sèrie històrica segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya.

 

Per sectors, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat,  destaca el creixement de l’automoció (18,2%) i el sector químic (7,2%). En el context europeu, el creixement de les exportacions catalanes ha estat superior al de la mitjana de la Unió Europea (5,1%) i al de països de referència com França (1,6%), Alemanya (6,2%) i el Regne Unit (-2,2%).

De gener a juliol les exportacions han assolit els 37.986 milions d’euros, una xifra que representa un 25,6% del total de l’Estat espanyol, refermant la força exportadora de l’economia catalana. A causa del creixement de les exportacions, el dèficit comercial s’ha reduït un 1,9% en els 7 primers mesos de l’any 2015 respecte el mateix període de l’any passat.

Switch to mobile version