Autor Política
28 Setembre 2015 a 11:00

La norma ISO 9001 traduïda al català pel TERMCAT

Per primera vegada es publica simultàniament amb l’espanyola i la internacional

ISO 9001 /// Imatge cedida per la Generalitat

ISO 9001 /// Imatge cedida per la Generalitat

La norma UNE-EN ISO 9001:2015 Sistema de gestió de la qualitat s’ha acaba de publicar en català, després que ha estat traduïda pel TERMCAT, amb l’assessorament de l’empresa INGECAL, Enginyeria de la Qualitat i del Medi Ambient, SL. La traducció, emmarcada en el programa Català i empresa, ja estàs al dia, impulsat pel Departament de Cultura, ha rebut el  suport de la Diputació de Barcelona, que va signar un conveni amb el Departament, el passat mes d’abril, per contribuir a la promoció de l’ús del català en l’àmbit empresarial.

La Norma ISO 9001 és la norma bàsica per a la certificació en gestió de la qualitat i especifica els requisits que una organització ha de complir per aportar fiabilitat als productes i serveis que ofereix i per millorar la satisfacció del client.

La publicació en català de la norma ha coincidit amb la publicació de la norma internacional i la norma espanyola  corresponents. És la primera vegada que la versió catalana d’una norma es publica simultàniament a la versió internacional i l’espanyola.

Paral·lelament a la Norma ISO 9001, el TERMCAT també està treballant en la traducció al català de dues normes més que es publicaran properament. Es tracta de la versió de 2015 de la Norma ISO 14001, de gestió ambiental, i de la ISO 9000, de gestió de la qualitat.

El TERMCAT s’ocupa de l’elaboració de la versió oficial catalana de les normes UNE des del 2005, any en què va signar un conveni amb l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació, AENOR. El procés que se segueix en la traducció de normes s’adequa als requisits establerts per la normativa europea UNE-EN 15038, de serveis de traducció. La relació de normes UNE disponibles en català es pot consultar al web del TERMCAT i la terminologia continguda en els glossaris de les normes traduïdes, al Cercaterm, el servei de consultes en línia del TERMCAT 

Switch to mobile version