Autor Societat
22 Setembre 2015 a 13:00

Es manté l’ajut de fins a 3.000 € per contractar persones en atur més grans de 45 anys

26 empreses ja s’han beneficiat d’aquests ajuts

Vapor Llonch // Foto: Anna Sardà

Vapor Llonch // Foto: Anna Sardà

Arran de l’increment de persones en atur més grans de 45 anys per culpa de la crisi, l’Ajuntament de Sabadell manté obert el període per a la sol·licitud de subvencions per contractar persones d’aquest col·lectiu,  tenint en compte que per a altres, com el dels joves, des del Vapor Llonch es desenvolupen en paral·lel programes específics.

Ahir la Junta de Govern va formalitzar l’atorgament de nous ajuts a empreses. Fina ara, 26 empreses s’havien beneficiat de les subvencions concedides a través del Vapor Llonch per ampliar la seva plantilla. L’import total d’aquestes era de 70.000 euros. Han estat 28 contractes laborals, la majoria a jornada completa i en alguns casos amb caràcter indefinit, principalment en el sector de serveis.

La convocatòria estarà oberta fins al 31 de desembre de 2015 o fins a exhaurir-se els 20.000 restants de crèdit pressupostari aprovat.

Les empreses que compleixin els requisits de les bases podran optar a rebre fins a 3.000 € de subvenció si contracten a alguna persona d’aquest col·lectiu durant un període mínim de 6 mesos a temps complert i en cas de contractació a temps parcial, l’import de l’ajut serà proporcional al percentatge de la jornada, la qual ha ser com a mínim del 50% de la jornada complerta.

Les empreses podran sol·licitar un màxim de tres contractacions. les persones contractades hauran d’estar a l’atur, estar empadronades a Sabadell amb una antiguitat mínima de 6 mesos i registrades a la borsa de treball en línia gestionada pel Vapor Llonch, www.sabadelltreball.cat.

Aquelles empreses que ho desitgin podran comptar amb la col·laboració del Vapor Llonch en l’anàlisi detallat del lloc de treball a cobrir i en la selecció de la persona candidata que millor s’ajusti a l’oferta laboral.

El Vapor Llonch desenvolupa des de fa més de 10 anys un treball d’anàlisi i captació d’ofertes de treball de les empreses del territori, actuació que ha permès gestionar més de 16.000 ofertes.

El web www.sabadelltreball.cat compta en aquests moments amb prop de 5.500 currículums de professionals actualitzats, majoritàriament de Sabadell. El grau de cobertura del Vapor Llonch dels llocs de treball oferts per a les empreses és del 70%.

 

 

Switch to mobile version