Autor Societat
5 Setembre 2015 a 13:00

Els embassaments es situen al 72% de la seva capacitat

L’únic embassament que està millor que l’any passat és el de Darnius Boadella

Embassaments // Imatge cedida per la Generalitat

Embassaments // Imatge cedida per la Generalitat

Els embassaments de les conques internes es situen, a principis del mes de setembre, al 72% de la seva capacitat amb 502 hectòmetres cúbics d’aigua emmagatzemats, 10 punts i 67 hectòmetres cúbics menys que fa un any, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

En el darrer mes, les reserves s’han reduït en 4 punts i 22 hectòmetres cúbics. Tot i que el mes d’agost ha estat relativament plujós, la sequetat del sòl i les precipitacions, que s’han registrat aigua avall dels embassaments, han provocat aquest descens en el volum de les reserves embassades.

Per sistemes, el del Ter-Llobregat es situa al 74%, amb 454 hectòmetres cúbics d’aigua, 11 punts i 69 hm3 menys que fa un any. El de Siurana-Riudecanyes es troba al 58% de la seva capacitat, amb més de 10 hm3. Fa un any, aquesta sistema tenia 15 punts i prop de 3 hm3 més. Pel que fa l’embassament de Foix també disposa de menys reserves que fa un any. Avui es situa al 90%, amb 3,4 hm3, mentre que fa 365 dies estava al 100% i 3,7 hm3.

L’únic embassament de les conques internes que està millor que fa un any és el de Darnius Boadella, a l’Alt Empordà. Avui es troba al 57%, amb 35 hm3, mentre que fa un any tenia 9 punts i 5 hectòmetres cúbics menys.

Les demandes estan garantides per a un període de 14 mesos i es preveu que durant la tardor es puguin incrementar els volums. Tot i això, cal seguir fent un ús responsable de l’aigua.

Switch to mobile version