Autor Política
1 Setembre 2015 a 15:00

El programa electoral de Ciutadans inclou una petició a favor de la construcció del Quart Cinturó

Joan García, alcaldable de Ciutadans de Sabadell // Foto: Joan Murcia

Joan García // Foto: Joan Murcia

El programa electoral amb què Ciutadans concorrerà a les pròximes eleccions autonòmiques del 27S inclou una petició expressa de la formació a Sabadell a favor de la construcció de la B-40 (popularment coneguda com a Quart Cinturó o Ronda Vallès) entre Terrassa i Granollers.

El programa electoral de la formació recull en el seu capítol d’Infraestructures, Transport, Habitatge i Urbanisme “la necessitat de finalitzar la Ronda del Vallès (B-40) fins a Granollers” que “contribuirà a la descongestió de les dues comarques del Vallès i a la vertebració de la Regió Metropolitana de Barcelona“.

El portaveu municipal de Ciutadans a Sabadell, Joan García, explica que la recent inclusió en els pressupostos generals de l’Estat d’una partida econòmica destinada a la B-40 al seu pas per Sabadell suposa “una oportunitat única per executar i finalitzar una obra que millorarà la accessibilitat la ciutat i també la mobilitat interna ” i afegeix que el projecte “és una bona fórmula per vertebrar la futura unificació dels dos Vallesos (com es propugna des de C ‘s) i per garantir la seva interconnexió amb l’àrea metropolitana de Barcelona i amb altres àrees de la resta d’Espanya”.

García sosté que la Ronda Vallès és vital per al futur planejament de Sabadell perquè la seva construcció “permetrà planificar el creixement urbà sostenible de Sabadell des d’una nova perspectiva, ja que la ciutat ja no haurà de suportar l’intens trànsit pesat que actualment la travessa de sud a nord “.

Tot i això, el portaveu de Ciutadans creu que el Quart Cinturó haurà “adaptar-se a la realitat actual. El vial suposa sense cap mena de dubte una oportunitat de creixement econòmic, però el traçat ha de ser ambientalment sostenible i respectuós tant amb el bosc de Can Deu com amb el parc agrari de Sant Julià “.

Switch to mobile version