Autor Ensenyament
11 Setembre 2015 a 14:00

El nombre de graduats en FP que troben feina suposa el 46,58% del total

Creix com a via per obtenir feina l’empresa on els alumnes han fet les pràctiques formatives

FP augmenta // Imatge cedida per la Generalitat

FP augmenta // Imatge cedida per la Generalitat

El nombre de graduats en formació professional ha crescut en 5 punts respecte l’any anterior, passant del 41,46% al 46,58% d’inserció laboral com conclou l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2014, elaborat conjuntament pel Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya. El treball analitza quina és la situació laboral i formativa dels graduats de la promoció 2014 en ensenyaments professionals, enquestats entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha agraït la tasca dels professors i dels centres del país per esdevenir no només centres de docència, “Els centres d’FP sou motor de formació, innovació i inserció laboral. Això ens fa reforçar la confiança que la societat ha de tenir en el sistema educatiu”.

La titular d’Ensenyament ha ressaltat la importància de revaloritzar els estudis com a via de millora de la situació personal i d’accés a la feina. Rigau ha remarcat: “La realització personal passa per la inserció laboral, que suposa la dignificació de la persona. I per aquest motiu és una prioritat del Govern tant la feina com la formació. Quan més bona és la preparació més possibilitats d’èxit tindran els joves en un futur, i les dades presentades en l’estudi són veritablement esperançadores”.

A més, la taxa d’atur dels graduats segueix sent inferior a la taxa d’atur de Catalunya  i molt inferior a la taxa d’atur dels joves d’entre 16-24 anys (46,65%). Un total 39,10% de graduats en grau mitjà treballen, mentre que el percentatge entre els graduats de grau superior és del 53,29%, xifres totes dues superiors a les del passat estudi. Les persones ocupades han augmentat en totes les franges d’edat respecte l’any anterior. També es constata la presència als ensenyaments professionals de persones de 25 o més anys, una tendència contínua els darrers anys, i que fa palès la importància que atorguen a la qualificació com a via per a l’obtenció d’un lloc de treball.

Hi hagut un augment de l’obtenció de feina on els alumnes han fet les pràctiques formatives, la primera opció segueix sent la xarxa de relació personal i l’altre a través del currículum vitae. Irene Rigau ha destacat: “Per primera vegada incrementa com a via d’obtenció de feina la via de les pràctiques, de la bossa dels centres, de la dual, independentment de les xarxes personals. És aquesta una de les millores d’aquest any perquè va a favor de la millora de la igualtat d’oportunitats, de servei a tota la població”.

Switch to mobile version