Autor Entitats
30 Setembre 2015 a 13:00

Amics de la Gent Gran inaugura la seva seu de Sabadell

Serà divendres a les 17h Centre Cívic Sant Oleguer

Amics de la Gent Gran // Imatge d'Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran // Imatge d’Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran posarà en marxa la seva delegació a Sabadell el proper divendres 2 d’octubre  amb l’objectiu d’impulsar l’acompanyament de persones grans en situació de soledat a la ciutat. Serà la sisena seu d’aquesta entitat a Catalunya després de les delegacions de Cambrils, Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú.

La seu, que es troba situada a l’antic Mercat de Sant Joan (plaça de Sant Joan, s/n), serà un espai per donar resposta a les peticions per part de la ciutadania sobre situacions de persones grans que pateixen soledat no desitjada.

Per celebrar  la inauguració d’aquesta nova seu, l’entitat ha organitzat un acte de presentació aquest divendres 2 d’octubre al Centre Cívic Sant Oleguer, a partir de les 17h. Actualment, 41 persones voluntàries col·laboren en aquest projecte social, que fa costat a 32 persones grans en situació de soledat en aquesta ciutat, a través del programa d’Acompanyament a Domicili.

L’any 2014, un grup de voluntàries i voluntaris d’Amics de la Gent Gran va començar  a realitzar accions de suport a les persones grans després contactes amb agents socials i administracions locals. El desembre del 2014 es va signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell. Durant aquest any 18 persones grans han estat acompanyades i han rebut suport emocional a Sabadell, gràcies a la tasca solidària de 23 voluntàries i voluntaris de l’entitat.

Més de 254.000 persones majors de 65 anys viuen soles a Catalunya i un 59.2% de les persones grans que viuen soles han expressat patir sentiments de soledat i aïllament (l’Enquesta de Condicions de Vida de la Gent Gran 2006 (IMSERSO-CIS)).

La majoria d’aquestes persones grans que viuen soles han viscut experiències traumàtiques com l’abandó de la llar per part dels fills o la mort de la seva parella, situacions que comporten un esforç emocional d’adaptació. Superar aquestes situacions requereix comptar amb suport familiar, recursos personals i socials.

Amics de la gent gran 

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que lluita contra la soledat i la marginació social de les persones gran, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el passat 2014 ha donat suport a 989 persones grans, gràcies a la tasca desinteressada de 1.251 persones voluntàries i l’ajuda de2.686 persones sòcies i donants. Aquesta acció social es desenvolupa a 5 delegacions (Badalona, Barcelona, Cambrils, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú) i 6 nous territoris (Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Osona, Reus, Sabadell i Sant Cugat del Vallès). L’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i forma part de la Federació Amigos de los Mayores (Catalunya, Madrid i València). També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres (França, Canadà, Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya).

Switch to mobile version