Autor Societat
23 Setembre 2015 a 17:00

Acord perquè els més desafavorits tinguin accés a les activitats de la Fundació Caixa Sabadell

Els beneficiaris seran els usuaris de Creu Roja i Càritas

D'esquerra a dreta, Masip, Renom, Casas i Balagué durant la presentació de l'acord // Foto: E. Prunera

D’esquerra a dreta, Masip, Renom, Casas i Balagué durant la presentació de l’acord // Foto: E. Prunera

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1856 i el BBVA han signat un acord de col·laboració amb Càritas i la Creu Roja de Sabadell perquè els usuaris de les dues entitats solidàries tinguin accés gratuït a les activitats familiars que organitza laFundació Antiga Caixa Sabadell 1859 a l’Espai Cultura i a l’Espai Natura. Així doncs, ambdues entitats rebran 10 entrades per als Dissabtes al Cinema i els Dissabtes d’Espectacle, un centenar d’entrades cada una per al Museu de la Vida al Camp, i invitacions per al taller de la granja per a famílies que es realitza a la Masia de Can Deu. Per la seva banda, el BBVA subvencionarà aquestes activitats.

En la presentació de l’acord, Joan B. Casas, president de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, ha explicat que és un reflex de “l’especial sensibilització pels problemes socials del nostre entorn” i que té per objectiu “facilitar l’accés a la cultura a aquelles famílies més desafavorides”. Al seu torn, Aureli Balagué, director de zona del BBVA, ha apuntat que l’acord s’ha realitzat “pensant en aquelles famílies en risc d’exclusió i que intenta fer arribar la cultura a aquestes famílies, un cop cobertes les necessitats bàsiques”.

Esteve Renom, president de l’Associació Acció Solidària Eulàlia Garriga – Càritas, ha subratllat que “estem en una de dificultats, tot i que les dades macroeconòmiques no van a pitjor. Però la crisi s’ha cronificat en les persones amb més necessitats, sobretot a causa de l’atur”Renom ha lamentat que “tenim la sensació que no fem prou, però que tampoc no podem fer més”, tot i que ha explicat els diversos programes que tenen en marxa, com la d’acollida dels sense-sostre o el materno-infantil, entre altres. “Ajudem, però no solucionem els problemes”, s’ha queixat.

Finalment, Josep Masip, president de Creu Roja a Sabadell, ha reiterat el fet de la cronificació de la pobresa en les famílies més afectades per la crisi, unes famílies a les que “haurem de seguir ajudant des de l’assistència però també per capacitar-les perquè entrin al mercat laboral”Masip també ha destacat que l’acord possibilitarà que aquestes famílies “puguin gaudir d’activitats culturals, importants per la formació de les persones, sobretot per als infants. És un tema de justícia social i d’igualtat d’oportunitats”.

Switch to mobile version