Autor Cinema, teatre i televisió
28 Agost 2015 a 18:00

Ricki and the Flash

 

Ricki and the Flash

Ricki and the Flash

Aquesta setmana s’estrena als cinemes tres drames de procedències diferents Ricki, Lilting i Papusza. També s’estrenen dues produccions espanyoles, una d’animació Atrapa la bandera i una comèdia Un día perfecto. Una altra comèdia que s’estrena és Las sillas musicales.

 

RICKI AND THE FLASH

DRAMA. Dirigida per: Jonathan Demme. Repartiment: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Sebastian Stan

Ricki és una guitarrista que ho va abandonar tot per aconseguir el seu somni de convertir-se en un estel de rock. El seu exmarit Pete li demana que viatgi fins a Chicago per visitar a Julie, la filla de tots dos, doncs s’està divorciant i necessita suport.

 

ATRAPA LA BANDERA

ANIMACIÓN. Dirigida per: Enrique Gato

Richard Carson, un ambiciós multimilionari, vol apropiar-se del satèl·lit terrestre i explotar la font d’energia neta i real del futur, l’Heli 3. Per a això, haurà d’esborrar de la Història la gesta dels astronautes de l’Apol·lo XI i els seus famosos primers passos per la Lluna, alguna cosa que el 40% de la població mundial creu que és mentida. I l’únic capaç d’impedir que se surti amb la seva és un simpàtic i decidit nen de 12 anys, Mike Goldwing. Amb l’ajuda dels seus amics -el friki Marty, la futura periodista Amy i un petit llangardaix amb aspiracions de ser Godzilla-, viatgen a la Lluna acompanyats per l’avi de Mike, un antic astronauta que porta anys distanciat de la seva família.

 

UN DÍA PERFECTO

COMEDIA. Dirigida per: Fernando León de Aranoa. Repartiment: Tim Robbins, Benicio del Toro, Olga Kurylenko, Sergi López

En una zona en guerra amb els cascos de les Nacions Unides tractant de controlar la situació, diversos personatges viuen els seus propis conflictes; Sophie vol ajudar a la gent, Mambrú  vol tornar a casa, i Katya va voler una vegada a Mambrú. Per la seva banda Damir  vol que la guerra acabi, Nikola vol una pilota de futbol, i B no sap el que vol. Un grup de cooperants tracta de treure un cadàver d’un pou en una zona de conflicte. Algú l’ha tirat dins per corrompre l’aigua i deixar sense proveïment a les poblacions properes.

 

LAS SILLAS MUSICALES

COMEDIA. Dirigida per: Marie Belhomme. Repartiment: Isabelle Carré, Carmen Maura, Philippe Rebbot, Emmanuelle Hiron

Perrine és una músic gairebé professional. Viu sola i el seu treball consisteix a animar berenars d’aniversaris. En una d’aquestes ocasions empeny accidentalment a un home provocant la posterior caiguda d’aquest a un abocador. L’home entra en coma, però Perrine està disposada a tot perquè l’home es desperti.

 

LILTING

DRAMA. Dirigida per: Hong Khaou. Repartiment: Ben Whishaw, Pei-Pei cheng, Andrew Leung, Peter Bowles

Una dona xinesa, que viu en un geriàtric a Londres, acaba de perdre al seu fill en un accident. Un noi, que era la parella del jove, intentarà apropar-se a la mare per no abandonar-la durant el seu dol. Però hi ha diverses barreres en la seva relació, sobretot culturals. No parlen el mateix idioma, i a més la mare no sabia que el seu fill era homosexual. Enfront d’aquest panorama, el jove s’esforça a generar un acostament amb la persona que probablement més entengui el valor del que ell acaba de perdre.

 

PAPUSZA

DRAMA. Dirigida per: Joanna Kos, Krzysztof Krauze. Repartiment: Jowita Miondlikowska, Zbigniew Walerys, Antoni Pawlicki

Relata la vida de Bronislawa Wajs (Papusza), primera poeta gitana que va rebre el reconeixement de veure la seva obra publicada a Polònia. Repudiada per la seva pròpia comunitat, que la va acusar d’haver traït els secrets del seu poble, Papusza va viure immersa en la pobresa i l’abnegació, torturada per la culpabilitat fins a la seva mort en 1987.

 

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version