Autor Societat
3 Agost 2015 a 09:00

RACC preveu que 318.000 vehicles necessitaran assistència mecànica

Serà durant aquest estiu

Dades del RACC // Imatge cedida pel RACC

Dades del RACC // Imatge cedida pel RACC

RACC ha estudiat les característiques de les assistències en carretera a l’estiu, mesos en què es concentra el major número de serveis de l’any. La Direcció d’Assistència Mecànica i en Viatge del RACC ha analitzat el comportament del parc automobilístic català a partir d’una mostra de més de 247.837 serveis d’assistència mecànica i personal gestionats durant el 2014.

Cada any a Espanya es produeixen més de 4,5 milions d’assistències mecàniques, de les quals més d’1.100.000 tenen lloc a Catalunya. L’estiu és l’època de l’any en què es produeixen més assistències degut a l’augment de desplaçaments per vacances. Durant el mes d’agost es preveu que més de 106.000 vehicles necessitaran assistència a les carreteres catalanes, gairebé 3.500 vehicles al dia. El dia més conflictiu d’aquest estiu es preveu que sigui el 24 d’agost, en què es calcula que més de 4.900 vehicles necessitaran assistència mecànica a tot Catalunya.

El 29 % de les assistències a l’estranger es realitzen també a l’agost. Durant aquest mes es preveu que les companyies nacionals d’assistència superin els 34.670 serveis a Europa. La primera causa de les avaries és el sistema elèctric general del vehicle, en un 44,5% dels casos. En segon lloc, amb el 15,9% de les incidències, es troben les rodes i els sistemes de direcció, suspensió i frens. Els components mecànics del motor (cadena de distribució, bomba d’oli, etc.) ocupen el tercer lloc amb el 9,5%.

El dilluns és el dia de la setmana en què es sol·liciten més serveis d’assistència, amb el 19% de les incidències. El 31% dels serveis es concentra entre les 8h i les 11h i entre les 17h i les 18.30h. Els serveis d’assistència es concentren entre les 8h i les 11h, amb un 20% dels serveis diaris. A la tarda les assistències augmenten entre les 17h i les 18.30h. A l’estiu la concentració d’assistències comença sobre les 9h i a la tarda s’allarga fins a les 20h, coincidint amb els canvis d’hàbits de mobilitat dels usuaris.

Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), el 60% dels vehicles tenen una antiguitat superior als 10 anys i que aquest fet s’incrementa en les motocicletes fins als 14 anys. Prop d’un milió de vehicles a Catalunya tenen una antiguitat de 20 anys o més. L’antiguitat del parc automobilístic és un factor clau que afecta tant el manteniment del vehicle com a la seguretat viària i el medi ambient. Per mantenir el vehicle, cal fer les revisions que indica el fabricant, comprovar si el vehicle té fuites i controlar el consum periòdicament.

Switch to mobile version