Autor Societat
11 Agost 2015 a 18:00

Més del 95% de les platges catalanes obté una qualitat excel•lent

Tota la informació de l’estat de les platges es pot consultar a l’aplicació PlatgesCAT

 

Platges catalanes // Imatge cedida per la Generalitat

Platges catalanes // Imatge cedida per la Generalitat

 

L’Agència Catalana de l’Aigua s’ha reunit a Barcelona amb 40 representants de 14 ajuntaments costaners, diputacions, consells comarcals i altres administracions de la Generalitat i l’Estat amb l’objectiu d’analitzar l’evolució del pla de vigilància i control de les zones de bany litorals, que es va iniciar el 15 de juny i que finalitza el 24 de setembre.

En la reunió s’han destacat que els controls periòdics de la qualitat de l’aigua de bany efectuats per l’Agència Catalana de l’Aigua des de l’inici de la temporada de bany indiquen amb més de 95% de les zones de bany excel·lents.

Durant la trobada s’han abordat altres temàtiques relacionades amb fenòmens naturals com les agregacions de mucílags i les taques de fitoplacton que hagin tingut lloc en el nostre litoral durant la primera meitat de l’estiu. També se’ls ha informat de les tasques de gestió dutes a terme en alguns episodis derivats de les pluges de curta durada.

A més, amb els assistents s’han analitzat possibles millores que redundin en una millor comunicació per a l’optimització de la informació. Cal dir que més de 40 ajuntaments litorals col·laboren amb l’ACA aportant informació diària sobre la qualitat aigua i incidències.

Tota la informació de l’estat de les platges es pot consultar en temps real a través de l’aplicació PlatgesCAT, que porta enregistrades més de 17.000 descàrregues acumulades i prop de 27.000 visualitzacions totals durant l’estiu. Aquesta aplicació informa sobre l’estat de 300 platges del litoral de Catalunya.

Et permet saber la qualitat de l’aigua, l’estat del mar, el temps, a més de recomanacions bàsiques per als usuaris i els fenòmens ambientals més freqüents a les aigües litorals.

Switch to mobile version