Autor Economia
8 Agost 2015 a 18:00

L’economia catalana creix al 0,9% el segon trimestre del 2015

Es manté l’embranzida que no es donava des d’abans de la crisi

Cartell d'Idescat // Imatge cedida per Idescat

Cartell d’Idescat // Imatge cedida per Idescat

L’economia manté la trajectòria de recuperació amb un creixement intertrimestral del 0,9%, el segon trimestre del 2015. És un creixement una mica inferior al del primer trimestre, en què els resultats van ser extraordinaris, i manté la variació del PIB dins les pautes de creixement previstes per a enguany, que són especialment positives. En termes interanuals  el PIB creix un 3% (cal anar fins a la meitat del 2007 per trobar un increment similar). Aquestes dades corresponen a l’avanç que elaboren conjuntament l’Idescat i el Departament d’Economia i Coneixement, que enllacen amb les estimacions de la comptabilitat trimestral de l’Idescat.

L’avanç del VAB del segon trimestre del sector industrial mostra un creixement interanual de l’1,4%. És el tercer any que la producció industrial mostra creixements positius. En els darrers dotze mesos (fins al maig) la producció ha augmentat en termes interanuals especialment en la fabricació d’equips elèctrics, electrònics i òptics, en els productes minerals no metàl·lics, en els transformats de cautxú i plàstic, en les indústries extractives, en l’alimentació i la química.

Per tercer trimestre consecutiu, el sector de la construcció creix, i el segon trimestre d’enguany ho fa a una taxa interanual del 5,5%. La millora del subsector de l’habitatge és el més destacable de la nova dinàmica del sector, per bé que cal tenir present que es parteix de nivells d’activitat baixos, desprès del fort ajust dels darrers anys.

El sector serveis és el que concentra el creixement més important de l’economia. El segon trimestre del 2015 els serveis creixen un 3,2% interanual, gràcies a les activitats de mercat, en especial el comerç i el turisme. Durant els sis primers mesos el turistes estrangers han augmentat un 4,4% interanual.

Switch to mobile version