Autor Societat
8 Agost 2015 a 12:00

Interior i FGC signen un conveni de col•laboració per a la resolució d’emergències a les seves instal•lacions

Té una vigència d’un any natural prorrogable

FGC // Imatge del web de FGC

FGC // Imatge del web de FGC

El Departament d’Interior i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han signat un conveni de col·laboració per la resolució de situacions d’emergència a determinades instal·lacions de transport col·lectiu de FGC, tant en el cremallera i funiculars de Montserrat i l’aeri Olesa-Esparreguera com en l’entorn de muntanya.

El conveni marc permet el suport mutu i la coordinació en les actuacions entre el personal d’explotació de FGC i els Bombers de la Generalitat. La col·laboració també contempla la formació específica dels Bombers sobre les instal·lacions de transport d’ús col·lectiu.

La Direcció General de Prevenció Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), de la qual depenen els Bombers de la Generalitat, i Ferrocarrils de la Generalitat, amb aquest conveni han volgut fer palès el seu interès en col·laborar tant en la prevenció dels riscos com en les actuacions de rescat i/o salvament en les que sigui necessari l’actuació per part del Cos dels Bombers de la Generalitat. La finalitat principal de l’acord és que les actuacions de salvament de persones en situació de risc es facin de la manera més àgil i eficaç possible.

Per altra banda, FGC i Interior col·laboraran per desenvolupar activitats de prevenció de riscos, redacció de procediments, elaboració de manuals d’intervenció, campanyes d’informació, difusió i formació adreçades als usuaris, i altres actuacions que puguin contribuir a la prevenció i resolució d’accidents i a la més eficaç resolució dels sinistres.

El conveni té una vigència d’un any natural i es prorrogarà automàticament cada any.

Switch to mobile version