Autor Economia
4 Agost 2015 a 18:00

ICF i Caixa d’Enginyers obren una línia de 30 milions d’euros per a pimes

IFEM aporta els fons i compten amb el cofinançament del FEDER

Signatura del conveni // Imatge del web Gencat.cat

Signatura del conveni // Imatge del web Gencat.cat

L’Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva societat filial IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores), i Caixa d’Enginyers han obert una línia de préstecs per a pimes, anomenada IFEM Creixement, dotada amb 30 milions d’euros, per a finançar projectes d’inversió i/o necessitats de circulant. Josep Ramon Sanromà, conseller delegat de l’ICF, i Josep Oriol Sala, president de Caixa d’Enginyers, han signat a la seu de l’ICF el conveni per a l’obertura d’aquesta línia de finançament.

Els fons els aporta lFEM i compten amb el cofinançament de fons estructurals europeus (FEDER), gestionats per IFEM, en el marc del programa JEREMIE a Catalunya. La filial de l’entitat financera pública catalana destina aquests fons al creixement de micro, petites i mitjanes empreses. Caixa d’Enginyers distribuirà els préstecs en exclusiva. L’ICF, a través d’IFEM, assumirà una part del risc creditici de l’operació (70%) per tal de facilitar l’accés al finançament a les pimes. Les garanties per al finançament es determinaran en funció de cada projecte.

Per a projectes d’inversió, els préstecs seran entre 0,5 i 2,5 milions d’euros, amb un termini d’amortització de fins a 10 anys, amb la possibilitat de fins a 2 anys de carència inclosos. Per a necessitats de circulant els préstecs seran entre 0,5 i 2 milions d’euros, amb un termini d’amortització de fins a 5 anys, amb la possibilitat de fins a 1 any de carència inclòs. En ambdós casos els préstecs tindran un tipus d’interès euríbor a 12 mesos més un diferencial màxim del 1,25%, amb una comissió d’obertura del 0,5%.

Les pimes interessades en aquest finançament poden adreçar-se a qualsevol de les oficines de Caixa d’Enginyers o al seu web. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 15 de desembre del 2015.

Switch to mobile version