Autor Política
23 Agost 2015 a 10:00

Governació demana allargar el termini del vot per correu a la Junta Electoral Central

Sol·licita una pròrroga del termini que finalitza el proper 29 d’agost

Vot 27S // Imatge del web de Wikimedia

Vot 27S // Imatge del web de Wikimedia

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha sol·licitat a la Junta Electoral Central una pròrroga del termini màxim de sol·licitud del vot per correu per als electors catalans residents de forma temporal o permanent a l’estranger en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

D’acord amb la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG), el període de petició de vot per correu per a electors residents a l’estranger en els comicis del 27 de setembre s’inicià en la data de convocatòria (4 d’agost) i finalitza el 29 d’agost. En una carta adreçada per la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, en nom del Govern, al president de la Junta Electoral Central, Carlos Granados, se sol·licita l’ampliació d’aquest termini atesa la coincidència en ple període de vacances per a molts electors i la reducció d’horaris i personal en alguns consolats i oficines consulars de les ambaixades.

Ara mateix, les persones residents a l’estranger o tenen previst ser fora de Catalunya durant el procés electoral tenen aquestes opcions. En primer lloc, el vot per correu d’electors que es troben temporalment a l’estranger (ERTA), en segon lloc, el vot per correu d’electors que es troben permanentment a l’estranger (CERA).

En el primer cas, cal inscriure’s al cens de catalans residents temporalment a l’estranger (ERTA) a les oficines dels consolats i ambaixades. Al mateix moment, poden demanar la sol·licitud de vot per poder rebre tota a la documentació a l’adreça que indiquin. Hi ha temps per fer-ho fins al 29 d’agost. La documentació s’enviarà al domicili indicat fins al 15 de setembre i el vot s’ha d’enviar per correu certificat fins al 23 de setembre.

En el segon cas, cal estar inscrit en el Cens d’electors residents absents a l’estranger (CERA). Podeu fer la sol·licitud de vot mitjançant un model oficial que es pot descarregar d’internet (https://sede.ine.gob.es/Solicitud_voto_CERA). Aquesta sol·licitud es pot enviar per Internet, correu postal o fax. La documentació arribarà al domicili indicat no més tard del 15 de setembre. Per votar, es pot fer per correu a l’oficina o secció consular no més tard del 22 de setembre; o bé dipositant el vot en una urna  l’oficina o secció consular entre el 23 i el 25 de setembre.

Si us trobeu temporalment a Catalunya o a qualsevol altre punt de l’Estat, podeu votar per correu, però no presencialment. La sol·licitud es pot demanar entre el 4 d’agost i el 17 de setembre a qualsevol oficina de Correus. Rebreu la documentació al domicili indicat no més tard del 20 de setembre i podeu enviar el vot per correu certificat fins al 23 de setembre.

Podeu trobar informació més detallada al web www.parlament2015.cat.

Switch to mobile version