Autor Societat
3 Agost 2015 a 11:30

Gabriel Fernàndez i Marisol Martínez van visitar la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell

Han intercanviat impressions sobre les necessitats de l’entitat i també sobre els reptes de futur

Visita a la Lliga protectora d'Animals de Sabadell // Iimatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

Visita a la Lliga protectora d’Animals de Sabadell // Iimatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils i regidor de Salut de l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, i la regidora del grup municipal de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez van visitar la passada setmana la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell.

Els representants municipals van conèixer de primera mà la tasca que realitza l’entitat i copsar la situació dels animals abandonats, de les adopcions i de les recuperacions per als seus propietaris i poder conèixer les necessitats de la Lliga, per tal d’apuntar possibles reptes de futur.

Fernàndez comentava que “un dels reptes que es planteja el nou Govern de Sabadell és desenvolupar en aquest àmbit un treball estratègic i conjunt amb els diferents actors de la ciutat implicats, com una manera d’avançar cap una ciutat més cívica, respectuosa i protectora dels drets del animals” mentre que  la regidora de Guanyem, Marisol Martínez, explicava que un dels nostres objectius és que Sabadell exerceixi lideratge com a ciutat que protegeix els animals i, per això, necessitem la implicació de l’administració i de les entitats”. 

Els propietaris de gossos i gats de Sabadell són cada vegada més conscients de les seves obligacions pel que fa al cens i identificació dels animals de companyia, que constitueixen eines bàsiques per poder retornar els animals als seus propietaris en cas que s’extraviïn. Aquest passat mes de juny ha estat el mes en què s’han recuperat un nombre més elevat d’animals dels últims anys, 364.

L’esterilització és una de les assignatures pendents per evitar la superpoblació d’animals.

Gabriel Fernàndez comentava que “tot i que, tant des de les entitats animalistes com des de l’Ajuntament, es promouen accions per fomentar actituds cíviques i evitar l’abandonament, les dades evidencien que encara queda molta feina per fer”.

L’any 2014 la Lliga va recollir a les seves instal·lacions 410 gossos i 322 gats, dels quals es van recuperar o adoptar 331 gossos i 256 gats, unes xifres que segons el  tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils i regidor de Salut cal aconseguir rebaixar els propers anys”. 

La Lliga

La Lliga Protectora d’Animals és una entitat de gran tradició a la ciutat per la seva dedicació als animals de companyia abandonats. De fet, des de fa més de trenta anys, a part de la seva funció com entitat, presta el servei de Refugi municipal d’animals de companyia a l’Ajuntament de Sabadell i s’encarrega de recollir i custodiar els animals extraviats fins que són recuperats pels seus propietaris i de donar en adopció, sempre que sigui possible, els animals abandonats.

Les instal·lacions de la Lliga compten amb espais diferenciats per les diverses característiques dels gossos i gats que es recullen, així com també espais comuns, recintes de quarantena, quiròfan i espais de reeducació. Tot plegat amb l’objectiu últim que els animals estiguin en les millors condicions per la seva qualitat de vida i també per poder ser adoptats.

Switch to mobile version