Autor Societat
19 Agost 2015 a 10:00

En el 2014 s’han reutilitzat més de 25 hm3 d’aigua regenerada

S’ha destinat a usos agrícoles, ambientals, industrials, recreatius i municipals

Depuradores // Imatge cedida per la Generalitat

Depuradores // Imatge cedida per la Generalitat

S’han reutilitzat més de 25 hectòmetres cúbics d’aigua regenerada durant el 2014 segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest cabal s’ha obtingut sotmetent l’aigua sanejada a les depuradores públiques catalanes a un tractament de regeneració perquè assoleixi els nivells requerits per al seu ús posterior, tal i com estableix el Reial Decret 1620/2007.

Aquesta aigua es destina al reg agrícola, de zones urbanes i camps de golf, neteja de carrers, recàrrega d’aqüífers, generació de cabals de manteniment i usos industrials entre d’altres. Així s’evita extreure del medi els més de 25 hm3 de consums que es satisfan amb l’aigua regenerada amb el consegüent benefici mediambiental.

D’aquests més de 25 hectòmetres, 16,5 (el 60%) s’han destinat a usos ambientals, 4,5 (18%) a usos recreatius, prop de 2 (7%) per a usos agrícoles, 2,4 (9%) per a usos industrials i 0,3 (1%) a usos municipals. Cal tenir en compte que s’han mantingut els volums reutilitzats per usos agrícoles i municipals mentre que els volums destinats a usos ambientals i recreatius han disminuït lleugerament.

En el 2014 s’ha doblat la producció d’aigua regenerada del terciari de la depuradora de Vila-Seca i Salou, passant d’una producció de d’1,37 hm3 a prop de 2,4 hm3. Aquesta aigua prové de les depuradores de Tarragona i de Vilaseca i Salou se li aplica un tractament de regeneració i posteriorment un altre tractament de doble osmosi per tal d’adequar la seva qualitat a les necessitats de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona.

El màxim volum d’aigua regenerada es va assolir en els anys 2007 i 2008, coincidint amb la greu sequera que va afectar a tot el país.

Switch to mobile version