Autor Societat
3 Agost 2015 a 14:00

El Vallès Occidental és la primera comarca en recollida tèxtil

També és la quarta en generació de residus

Logo de l'Agència de Residus de Catalunya // Imatge extreta del web Gencat.cat

Logo de l’Agència de Residus de Catalunya // Imatge extreta del web Gencat.cat

L’Agència de Residus de Catalunya va presentar el passat 1 de juliol les dades de recollida selectiva a Catalunya. Tenint en compte els resultats corresponents al Vallès Occidental, la comarca es posiciona en primer lloc en recollida de tèxtil amb un total de 1225,06 tones. També podem observar que es troba en segona posició, darrera l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en kg de matèria orgànica gestionats a través de l’autocompostatge, 599,30 tones i, en la mateixa posició, en kg d’oli vegetal recollit.

Comparant amb la resta de Catalunya i les dades de recollida selectiva a nivell global, podem observar que el Vallès Occidental es troba en un 35,03 de recollida, xifra per sota del promig intercomarcal que es troba en un 36,10 i el global de Catalunya que es situa en un 38,35. Aquestes dades posen de manifest que encara queda molta feina per fer en quant a la separació selectiva dels residus a les llars.

Pel que fa a les dades de les comarques amb una menor generació de residus per càpita el Vallès Occidental es situa en quarta posició, generant un 1.07kg/hab/dia, per darrera de Terra Alta, Garrigues i Segarra.

Les dades obtingudes de l’avaluació dels residus domèstics a Catalunya durant el 2014 mostren un lleuger increment interanual d’un 2,8% de la quantitat recollida de manera selectiva, que representa ja el 38,3% del total. No obstant cal destacar que la generació de deixalles també ha incrementat equiparant-se als valors del 1997.

Switch to mobile version