Autor Ensenyament
1 Agost 2015 a 16:00

El Govern distingeix a 550 estudiants que han obtingut un excel•lent a les PAU 2015

Aquest any el nombre de guardonats és el més alt de la història

 Lliurament distincions PAU // Imatge cedida per la Generalitat


Lliurament distincions PAU // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha lliurat en el Palau de Congressos de Barcelona les distincions als 550 estudiants que han obtingut una qualificació d’excel·lent en les proves d’accés a la universitat (PAU) del passat mes de juny. Aquest any, el nombre de guardonats és el més alt en la història de les PAU, la nota ha estat igual o superior a 9.

Durant el lliurament el conseller ha estat acompanyat pel secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateu, la directora general d’ESO i Batxillerat, Teresa Pijoan, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina i el director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), Pere Pardo, entre d’altres.

La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb millor nota també han rebut un obsequi especial.

La nota més alta és d’un 9,85 obtinguda per un alumne de la demarcació de Barcelona, a la resta de demarcacions, la nota més alta de Girona i de Tarragona ha estat un 9,7, un alumne de Girona i una alumna d’Amposta,  i la de Lleida un 9,55, obtinguda per una alumna de Balaguer.

Pel que fa als 550 estudiants guardonats, 320 són noies i 230 nois. Procedeixen 277 de centres públics i 273 de centres concertats/privats.

Switch to mobile version