Autor Cultura
4 Agost 2015 a 11:30

El Festival 30 Nits acull uns 14.000 espectadors

La ciutat s’ha omplert de música, cinema i dansa

In Crescendo // Imatge del web de 30 Nits

In Crescendo // Imatge del web de 30 Nits

La 16a edició del 30 Nits ha tancat amb un balanç de prop de 14.000 espectadors i espectadores que han gaudit de la seixantena de propostes del festival d’estiu de Sabadell. L’any passat la xifra va ser de 15.000 espectadors però s’ha de tenir en compte que enguany el Festival Embassa’t no ha format part del 30 Nits ja que es va celebrar abans.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha valorat: “Tant la gran varietat de propostes i estils com també la gran varietat de programadors, la qual cosa demostra la gran vitalitat cultural de Sabadell. A més ha afegit: “El reconeixement a totes i cadascuna de les entitats que cada any fan possible aquest cicle”.    

 

També ha destacat: “En el programa d’aquest any s’han consolidat les propostes incorporades els últims anys com les de La Capella, l’Àgora o el Museu del Gas, s’han mantingut amb èxit les propostes que figuren al cicle des dels seus inicis com les de Joventuts Musicals o l’Aliança Francesa i també s’ha comptat amb novetats com les propostes de la Destil·leria Espectacles, el festival de sèries o les activitats organitzades pel Mercat Central o la Plataforma per la Llengua”.  

 

La inauguració del Festival amb el cor In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs Oh Happy Day! va comptar amb l’assistència de més de 55 espectadors. Una proposta de Joventuts Musicals de Sabadell que ha portat al 30 Nits 6 concerts més a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. Entre les xifres, destaquen les 190 persones que van assistir al recital de la Cobla Mediterrània i les més de 150 que van gaudir dels The Gourmets Vocal Quartet. Destaquen les 300 persones que van assistir en el concert d’Enrique Morente i, també, els 600 assistents de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès.

El cicle impulsat per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 BBVA ha comptat amb la total complicitat del públic. L’espectacle inaugural del cicle protagonitzat per la Companyia Filigranes i l’Orquestra Fireluche a l’Amfiteatre del Jardí de l’Espai Cultura va reunir uns 200 assistents. També ha presentat propostes de cinema de muntanya.

Pel que fa al cinema, les sessions del Cinema a la fresa a La Capella del Parc de Can Gambús han reunit entre 140 i 180 espectadors segons la sessió. Pel que fa al cicle Refres.cat, cicle de cinema en català, impulsat per l’entitat Territorial de Vallès Occidental de la Plataforma per la llengua, les sessions han reunit entre 125 i 140 espectadors cadascuna. Cal destacar també el cicle de cinema en versió original presenta per l’Alliance Française que en les tres sessions ha reunit 170 espectadors.

L’Espai Àgora ha estat també una de les entiats que ha fet possible el 30 Nits. Entre les seves propostes destaca Toni Xuclà, el Premi Nacional de Mentalisme 2014 de David Baró i l’espectacle Llestos de la Companyia Amfiteatre. També cal destacar la proposta del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa que impulsa els capvespres de dramatúrgia a càrrec de la Companyia Al Galliner.  Els espectacles programats per UiU promotors i Cava Urpí van acollir un gran públic.

La música ha estat una de les protagonistes del 30 Nits. A més de les actuacions ja mencionades va destacar els concerts organitzats per La Capella  al Parc de Can Gambús. Aquests recitals, de diferents estils i que han abraçat des del rythm and blues fins al flamenc passant pel funk, disco, soul, la cançó italiana o per la fusió entre la música i l’humor, han reunit entre 250 i 300 persones cadascun.

Els concerts temàtics d’El Bar de l’Estruch, la Banda de Música de Sabadell, el recital de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, el concert de l’Orquestra de Cambra de Sabadell i la Coral Cants al Vent han reunit un gran públic.

Una altra de les entitats organitzadores ha estat el Mercat Central, entre les propostes, Un món de swing que va convocar unes 200 persones i The swing Fresh Vallès Band unes 150.

Switch to mobile version