Autor Societat
24 Juliol 2015 a 11:30

Sabadell tornarà a viure la Festa Major

Del 4 al 7 de setembre els carrers acolliran activitats, música i esports

Diada Castellera Festa Major de Sabadell

Diada Castellera Festa Major de Sabadell // Foto: Sergi Colomer

Sabadell viurà la Festa Major del 4 al 7 de setembre amb unes 280 propostes amb la festa tradicional, música, esport i activitats per a públic familiar, infantil i juvenil. A més comptarà amb la presència d’una setantena d’entitats que participen al 90% de les activitats.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fenàndez, ha explicat: “És una Festa Major de continuïtat institucional, perquè és evident que la Festa estava programada i per fer canvis en profunditat cal coneixement i temps per fer-ho”. L’alcalde ha definit la Festa com: “Sabadellenca, perquè està feta principalment per les entitats, i popular, perquè la fan els ciutadans i hi participen els ciutadans”. A més, ha posat en valor el paper de les entitats que estan formades per gent compromesa i que fan possible la Festa per convicció. Fernández ha afirmat: “Tenim la voluntat política i institucional de reconèixer el seu protagonisme en aquesta Festa i en la definició de les properes Festes”.

El pregó anirà a càrrec d’Oriol Cruz, l’actor sabadellenc del programa Crackòvia de TV3 i col·laborador d’altres programes. A continuació hi haurà l’espectacle inaugural protagonitzat per Vakombà acompanyats de nens i nenes de l’Escola Bots. Cal dir que el cartell de Festa Major és obra d’Alberto Aguilera, guanyador del concurs que s’ha convocat amb el suport de TUS i que, ha tingut dos accèssits.

La major part de la festa es concentrarà en l’espai públic de l’Eix Central: des de la plaça de l’Alcalde Marcet fins a la pl. del Dr. Robert, la plaça de St. Roc, La Rambla, el Casal Pere Quart, la plaça del Vallès i la plaça del Mercat Central. En el Parc de Catalunya es farà el dinar popular i el Castell de Focs. La ronda de Ponent continuarà acollint els concerts de mitjà format i l’Eix Macià serà l’espai per a la Fira d’Atraccions.

Pel que fa la música, el divendres 4 de setembre a les 12 de la nit a la Ronda de Ponent hi haurà la Festa FlaixBac, Vaparir Tour. Tot i que abans es podrà veure l’actuació del sabadallenc Oriol Padrós. El dissabte 5 es podrà gaudir de la Fundación Toni Manero, El Sastree de Clark i Las Navajas de Ockam. L’endemà, 6 de setembre, tornen els Catarres amb les cançons de la gira de presentació de l’àlbum Big Bang.

Per primera vegada Sabadell comptarà amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori el diumenge 6 a les 23.00h al Casal Pere Quart. La nit de divendres també hi haurà actuacions de la Banda de Música de Sabadell, el trio The Mamzelles i el tradicional Concert de Corals. Tampoc no faltaran el Rom Cremat i les Havaneres, diumenge 6, a la plaça del Mercat.

Les activitats tradicionals també estaran presents durant la festa major, com cercaviles d’inici de festa, la cercavila de Festa Major, la cercavila infernal, el ball del rodet, el ball de la bola i la plantada i la cercavila de gegants. A més de les tradicionals sardanes a la plaça de l’Alcalde Marcet a les 22.00h.

El diumenge 6 es podrà gaudir d’una jornada castellera amb tres colles convidades: els Castellers de Badalona, Els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró que actuaran amb els Castellers de Sabadell.

També hi hauran activitats per tota la família com la representació de SOMNIS del Super3 el diumenge 6 a les 18.30h a la ronda de Ponent. Els patis de contes, que ompliran diversos espais de la ciutat amb històries per als més menuts. D’altra banda, el Museu d’Art acollirà a l’espai Familia’RT, dissabte i diumenge, activitats pensades per als nens i nenes i que s’emmarquen en l’àmbit del nou concepte de la Fira d’Art. A més, es podrà visitar l‘exposició permanent de la Casa Turull i l’exposició temporal Werens, art urbà.

Aquest any el programa aposta per l’esport. La principal novetat és la modificació del recorregut de les curses de Festa Major que passaran pel passeig de la Plaça Major això provocarà significatius canvis en l’itinerari per adaptar-lo a les distàncies oficials.

El dilluns 7 de setembre tindrà lloc la tradicional Passejada en Bicicletes i Patins a les 11 del matí on tindrà sortida i arribada a la ronda de Ponent. A les 10.30h es celebrarà la Gimcana Infantil amb Bicicletes que s’adreça a infants de 3 a 7 anys. El mateix dilluns de Festa Major es celebrarà la 10a Cursa Ciclista Infantil i Juvenil, a l’Eix Macià. Es tracta d’un circuit de 600 metres, on es faran curses per categories d’edat.

Un any més, i amb l’objectiu de fer la Festa Major més participativa, hi haurà una APP per a dispositius mòbils. D’altra banda, tota la informació de la Festa Major es podrà consultar al web http://www.sabadell.cat/festamajor.

Switch to mobile version