Autor Cultura
17 Juliol 2015 a 14:00

Més de 20 propostes omplen la temporada del Principal i la Faràndula

Es podrà gaudir d’òpera, música simfònica, teatre i una programació familiar

Teatre Principal // Imatge del web de Wikimedia

Teatre Principal // Imatge del web de Wikimedia

Del mes de setembre fins al gener del 2016 un total de 21 espectacles ompliran el Principal i La Faràndula. L’òpera, la música simfònica, la música de cambra i de cobla, el teatre i la programació familiar oferiran un ampli ventall de propostes per a tots els gustos i totes les edats.

La regidora de Cultura i Educació, Montserrat Chacon, ha comentat: “Aquesta programació és fruit del treball amb la participació activa de les entitats culturals de la ciutat. Una programació que té el compromís, amb la ciutadania, de respondre a les demandes del públic habitual i d’arribar al màxim de nou públic possible, fent créixer l’interès per la cultura. Evidentment, tenim unes limitacions, ens agradaria poder anar més enllà, i oferir més activitats i més variades, però no cal explicar el moment de crisi que patim, i sí remarcar l’esforç que s’ha fet per seguir treballant i trobar vies per oferir aquest programa de qualitat i de servei a la ciutadania”.

Joan Pera ha explicat l’espectacle on participarà el 28 de novembre, L’art de riure, que ha definit: “Una reivindicació de la comèdia, perquè els drames s’emporten els premis però riure és un art molt proper que ens aporta felicitat”. Pera també ha destacat: “La importància de Sabadell per tot el que sempre ha fet en el terreny de la cultura”.

La temporada començarà al Principal el 24 d’octubre amb La plaza del Diamante un text de Mercè Rodoreda, adaptat i dirigit per Joan Ollé i interpretat per la Lolita Flores. També es podrà riure amb l’humor, ritme, els referents i les frases popularitzades al programa APM?, sota la direcció de Josep Maria Mestres i amb la interpretació dels coneguts Manel Piñero i el Peyu el dia 6 de novembre.

El 13 de desembre es podrà gaudir dels èxits de l’autor David Hare, Alè de vida, un muntatge que mostra un subtil combat de ganivets on les actrius, Mercè Arànega i Anna Güell, mostren el seu mestratge a l’hora d’omplir de veritats els respectius personatges.

Pel que fa la música, obrirà la temporada l’Orquestra Simfònica del Vallès enfrontant-se a la Cinquena de Txaikovski el 16 d’octubre.

El 22 de novembre a La Faràndula, l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Vicent Alberola, ens oferirà Un americà a París, de Gershwin, un poema simfònic de Gershwin que barreja l’avantguardisme de la capital francesa amb el jazz. El programa del concert es completa amb la Conga del fuego, del mexicà Arturo Márquez, reconegut per utilitzar formes i estils musicals del país asteca i incorporar-los a les seves composicions.

Per acabar, el Festival de Valsos i Danses. La família Strauss serà protagonista i comptarà amb  el violinista francès Gilles Apap. I com sempre no hi faltaran les espurnes humorístiques amb què l’OSV sorprèn els assistents seran ja a principis del 2016.

Pel que fa l’òpera el primer títol del Cicle d’Òpera és Le nozze di Figaro els dies 28 i 30 d’octubre i el 1 de novembre al Teatre La Faràndula. Més endavant, els dies 27 i 29 de novembre, el públic podrà gaudir de dues òperes còmiques curtes escenificades: La serva padrona, de Pergolesi, i Il segreto di Susanna, de Wolf-Ferrari.

Una de les formacions emergents més actives i de major projecció del país, acompanyada pel jove clarinetista, interpretarà l’exquisit Quintet per a clarinet de Mozart, la primera obra de la història que va unir aquest instrument al quartet de corda obrirà el Cicle de Cambra.  En quan a la música de cobla hi haurà dos concerts: Somnis de tardor, el 4 d’octubre la Cobla Simfònica Catalana i el Cor Lieder Càmera protagonitzen un concert singular que troba l’equilibri entre les obres clàssiques i les d’autors moderns.

També s’oferirà una programació familiar amb el món del màgic d’Oz i el festival el Més petit de tots dirigit al públic infantil de 0 a 5 anys. Aquest tindrà quatre espectacles, entre ells, La Festa, concert per a nadons, Nest i Enchantés.

Per acabar, Joventut de la Faràndula presenta el seu muntatge teatral més emblemàtic, Els Pastorets, que aconsegueix sorprendre tothom per l’espectacularitat i per un treball actoral i tècnic molt acurat on hi participen més d’un centenar de persones. Serà a La Faràndula els dies 19, 20, 26 i 27 de desembre i 1, 3, 9 i 10 de gener.

Switch to mobile version