Autor Sanitat
23 Juliol 2015 a 16:00

Més de 20.000 catalans ja accedeixen a Cat@Salut La Meva Salut

L’espai digital permet consultar la informació clínica personal en qualsevol moment

Cat@Salut // Imatge del web de TicSalut

Cat@Salut // Imatge del web de TicSalut

El procés de desplegament amb la incorporació de tots els centres d’atenció primària de la Regió Sanitària Barcelona ja s’ha completat i més de 20.000 catalans ja accedeixen a Cat@Salut La Meva Salut, l’espai digital i consulta d’informació clínica amb un sistema d’accés per mitjà d’un codi d’usuari i una contrasenya. Aquest sistema va començar a Tarragona el mes de febrer i durant aquests mesos s’han incorporat tots els centres d’atenció primària de totes les regions sanitàries. Des del mes de març s’han doblat el nombre de sol·licituds per fer-ne ús i s’ha passat dels 10.000 usuaris inicials als més de 20.000 actuals.

Amb aquest sistema, Cat@Salut La Meva Salut, les persones majors d’edat poden disposar de la seva informació clínica personal en un espai digital, accessible en qualsevol lloc i moment sense la necessitat d’acumular documentació. Aquest nou sistema d’accés, amb codi d’usuari i contrasenya, s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital.

Altres novetats que podran fer els ciutadans amb aquest nou espai són accedir a altres serveis com ara el pla de medicació vigent, el document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental, demanar dia i hora de visita per als centres de l’ICS i del Consorci Sanitari de Terrassa, canviar de professional per als centres d’atenció primària (CAP) que gestiona l’ICS o demanar cita per a vacunacions internacionals.

Més endavant, esta previst incorporar altres serveis, com ara una agenda de visites personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre la llista d’espera de les intervencions quirúrgiques amb temps de garantia. Fins al moment, la consulta d’informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica són els serveis més consultats pels usuaris.

El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i l’impuls de Cat@Salut La Meva Salut (LMS), per tal d’afavorir la participació, l’autonomia i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la salut pròpia.

Switch to mobile version