Autor Economia
4 Juliol 2015 a 12:00

L’IVGS ha disminuït un 2,3% respecte l’any anterior

Descens alimentació // Imatge del web de Pixabay

Descens alimentació // Imatge del web de Pixabay

L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya (IVGS) a preus corrents ha disminuït un 2,3% aquest mateix respecte l’any anterior, segons l’Idescat. Aquest descens ha estat provocat sobretot per una disminució intensa en l’alimentació i no tant pel descens en la venda de la resta de productes.

En l’acumulat dels cinc primers mesos de l’any, l’índex s’ha reduït un 0,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Des de l’inici l’augment de les vendes en productes no alimentaris ha estat compensada per la disminució de les vendes d’alimentació.

A preus constants (eliminant efecte dels preus), l’IVGS ha mostrat un decrement interanual del 2,1% al maig del 2015 motivat per la disminució del 6,4% interanual en alimentació ja que la venda de la resta de productes ha augmentat el 0,4%.

Switch to mobile version