Autor Societat
22 Juliol 2015 a 17:00

L’Ajuntament durà a terme dues noves accions per garantir l’alimentació infantil durant l’agost

Un taller d’alimentació saludable i l’increment de l’import de les targetes per a aliments frescos

L'Ajuntament durà a terme dues noves accions per garantir l'alimentació infantil durant l'agost // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament durà a terme dues noves accions per garantir l’alimentació infantil durant l’agost // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El govern municipal va presentar ahir dues noves accions que es duran a terme durant el més d’agost i que tenen per objectiu complementar i ampliar el dispositiu per garantir l’alimentació infantil durant l’estiu. Aquestes noves accions han estat presentades pel tinent d’alcalde i regidor de Serveis Socials, Gabriel Fernàndez; el regidor d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga; el president de la Creu Roja Sabadell, Josep Masip, i la cap de Comunicació i Responsabilitat Corporativa d’Aigües Sabadell, Elisabeth Santacruz.

El proper mes, com a experiència pilot, es posarà en marxa a Can Puiggener un taller d’alimentació saludable destinat a joves d’entre 12 i 16 anys. Aquesta activitat, que es portarà a terme en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i que comptarà també amb el suport d’Aigües Sabadell (CASSA), inclourà entre les activitats programades el dinar dels joves adolescents participants.

D’altra banda l’Ajuntament incrementarà l’import de les targetes de prepagament amb les que durant l’agost les famílies dels infants beneficiaris del dispositiu d’alimentació infantil adquiriran els productes frescos.

Gabriel Fernàndez va posar l’ èmfasi en la voluntat que Sabadell es converteixi en un laboratori d’experiències socials que permetin valorar si les accions que posem en marxa es poden consolidar i aplicar a altres llocs. Per això hem impulsat aquesta experiència pilot a Can Puiggener que, a més de garantir l’alimentació d’una trentena d’adolescents, pretén crear una força d’atracció que els ajudi a ampliar la seva xarxa social, en aquest cas, a través de la millora dels hàbits alimentaris i la responsabilitat de gestionar i administrar el menjar que ells mateixos aniran a comprar”.

Al seu torn, el regidor d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga , valorava de forma positiva aquesta inicitiva en la qual hem col·laborat en bona sintonia, ja que ens sentim partícips de la proposta. Una acció que ha de permetre garantir l’alimentació d’aquests joves, combinant l’oci i la funció formativa. Esperem, a més, que es consolidi i es pugi fer extensiu a altres punts de la ciutat”.

Elisabeth Santacruz en destacava quees tracta d’un projecte enriquidor que se sumarà a un altre taller sobre l’ús de l’aigua, que permetrà als joves anar a la depuradora del riu Ripoll i conèixer com es fa el procés per depurar l’aigua. Amb tot, Aigües Sabadell fa una aportació de 5.000 euros; un granet de sorra més per ajudar als que més ho necessiten”.

Taller d’alimentació saludable

El taller d’alimentació es portarà a terme a l’escola Alcalde Marcet de Can Puiggener.  Una trentena de joves participaran en aquesta activitat formativa vinculada a l’alimentació, que incorporarà també una vessant lúdica.

Es tracta d’una prova pilot que vol analitzar i valorar el seu funcionament i si s’escau, repetir el taller o fer-lo extensiu a altres zones de la ciutat o en altres èpoques de l’any.

Targetes per a aliments frescos

Es triplicarà l’aportació inicial de recursos destinats a les targetes per garantir l’accés d’infants i joves als aliments frescos durant l’agost, sent enguany de 22.800 euros.

Amb aquest increment, el govern vol afavorir que l’aportació en producte fresc vagi més enllà d’un àpat diari.

En president de Creu Roja, Josep Masip,  comentava que  amb aquesta actuació sumen esforços entre tots per poder arribar cada cop més lluny. D’aquesta manera també afavorim la corresponsabilitat i donem més empoderament a les famílies per gestionar la seva situació”.

Tot plegat s’emmarca en el dispositiu d’alimentació infantil que Sabadell, impulsat globalment per l’Ajuntament i el Rebost Solidari, ha posat en marxa durant l’estiu i que permet distribuir lots d’aliments als infants, les famílies dels quals precisen d’aquest suport.

Aquest disppositiu arriba, gràcies a col·laboració de diverses entitats i institucions, a 522 nens i nenes. Fernàndez assenyalavaD’aquesta manera es vol assegurar que els infants de la ciutat en una situació de major risc tinguin accés a una alimentació adequada també durant aquells mesos en què no hi ha menjadors escolars”.

Els lots que es distribueixen es componen tant de productes secs o de llarga durada com també frescos, provinents del Banc d’Aliments, del Rebost Solidari, de donacions d’empreses i entitats i de l’adquisició de productes per part de l’Ajuntament.

 En aquest sentit, al segon lliurament d’aquest mes de juliol es donen a les famílies també els productes secs corresponents a l’agost. Els productes frescos del mes vinent els podran adquirir amb les targetes prepagament.

Switch to mobile version