Autor Política
1 Juliol 2015 a 16:30

La Crida aposta per formar govern en les properes hores

Vol prioritzar la implantació immediata d’accions per transformar la ciutat

 

L’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell // Foto: Anna Sardà

Després del Ple d’investidura la Crida i ERC van considerar necessari reprendre de manera immediata el diàleg amb Unitat pel Canvi.

L’objectiu d’aquest diàleg era que Unitat pel Canvi pogués formar part del nou govern d’esquerres. Després de dues setmanes de treballa conjunt, no ha estat possible l’acord a tres bandes i en aquest sentit Crida per Sabadell ha volgut fer publiques les següents consideracions:

 

  • -La Crida aposta per iniciar des del govern, com ja està passant al carrer, un procés transformador que capgiri la situació que viu la ciutat i on s’apoderi la ciutadania.
  • -Per fer possible aquest procés transformador caldrà la implicació activa de les classes populars i els moviments socials.
  • -L’acord programàtic del que s’ha dotat el govern permetrà iniciar processos d’apoderament col·lectiu i comunitari i avançar en la recuperació de la sobirania popular.
  • -La voluntat de la Crida en aquest procés de debat ha estat i continua sent formar un govern fort i estable amb l’objectiu d’aplicar les propostes transformadores de l’acord programàtic.
  • -Per tal de facilitar l’entrada d’UxC, ERC i la Crida van acordar retirar de l’acord el punt referent a l’AMI i respectar la rotació de l’alcaldia a 3 bandes.
  • -En els darrers dies Unitat pel Canvi ha manifestat que no pot assumir que l’ordre de rotació sigui ERC / UxC / Crida, tal com proposava ERC.
  • -Davant la situació provocada per l’expedient disciplinari de la Comissió de Garanties de Podemos, que afecta dos regidors d’Unitat pel Canvi, la Crida va proposar que aquesta formació entrés al govern, però sense la participació de les dues persones expedientades. Aquesta seria una mesura cautelar fins que aquesta qüestió quedés resolta positivament, proposta que UxC ha desestimat.

Crida per Sabadell considera que és necessari avançar en la formació de govern davant aquesta situació de bloqueig dels acords. Un govern que té el repte i el compromís d’aplicar un programa de mesures socials transformadores per fer front a l’emergència social i acabar definitivament amb l’etapa de 16 anys de Bustisme.

 

 

 

 

Switch to mobile version