Autor Entitats
9 Juliol 2015 a 10:30

El govern municipal duu a terme les primeres accions per aturar els desnonaments a la ciutat

Es treballa en l’elaboració d’un protocol d’actuació 

L’Ajuntament de Sabadell // Foto: Anna Sardà

L’Ajuntament de Sabadell // Foto: Anna Sardà

L’equip de govern ja ha aturat un desnonament d’un habitatge de titularitat municipal donant compliment al compromís que no es realitzarien desnonaments des de VIMUSA. Es tracta d’una de les primeres accions que es duen a terme relacionades amb el compromís ferm de treballar per resoldre l’emergència habitacional d’aquelles famílies en situació de vulnerabilitat a la ciutat.

L’equip de govern es reunix amb la PAHC i amb el BBVA

La PAHC de Sabadell i l’equip de govern municipal s’han reunit les darreres setmanes per endegar actuacions concretes. En aquest sentit, el passat dilluns l’alcalde Juli Fernández juntament amb els tinents d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i de l’Àrea d’Acció Social es van reunir amb la Comissió jurídica de la PAHC.

D’altra banda, l’equip de govern ha traslladat la proposta als responsables del BBVA de crear un espai de trobada entre l’entitat financera, la PAHC i representants municipals. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i regidor d’Habitatge, Maties Serracant, explicava que “l’objectiu és poder tractar específicament un seguit de casos que es troben en procés de desnonament i que responen a perfils de famílies vulnerables que sol·liciten un lloguer social”.

Es treballa en l’elaboració d’un protocol d’actuació

L’elaboració d’un protocol d’actuació amb tots aquells agents implicats en els processos judicials que finalitzen amb la pèrdua de l’habitatge ha estat un dels altres punts en els que l’equip de govern ha treballat aquest dies. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, explicava que “aquest protocol hauria de permetre donar una resposta eficaç a la situació a la que es veuen abocades moltes famílies, tot coordinant l’actuació municipal per donar respostes adients a situacions d’emergència”. Sabadell estudiarà l’eficàcia de protocols establerts per altres administracions i en altres municipis per decidir quin serà el seu.

 

Switch to mobile version