Autor Societat
20 Juliol 2015 a 08:30

Detingut per un delicte d’estafa un veí de Sabadell que treballava en una empresa de residus de Barberà del Vallès

Ell i un company substutuïen oli per aigua

Dipòsits plens d'oli // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Dipòsits plens d’oli // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de d’investigació de la  Comissaria de Cerdanyola del Vallès van detenir els passats dies 6 i 7 de juliol dos treballadors d’una empresa de Barberà del Vallès dedicada a l’envasat, emmagatzematge i manipulació de productes químics per a fabricants i majoristes, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa. Els detinguts són el director i l’encarregat de planta de l’empresa, de 48 i 49 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Sabadell i Caldes de Montbui respectivament.

La investigació es va iniciar quan una empresa de Barcelona dedicada a la gestió de residus industrials va efectuar una denuncia quan van detectar anomalies administratives en contractar a  l’empresa dels detinguts el lloguer  de tres dipòsits per tal d’emmagatzemar oli usat industrial.

La investigació va permetre determinar que els treballadors haurien sostret, des de finals de l’any 2014 fins a la seva detenció, gran quantitat de l’oli emmagatzemat i el substituïen, en part, per aigua per tal de no aixecar sospites. Aquest oli industrial era venut posteriorment a una tercera empresa com a residu revaloritzable.

Els dos detinguts aprofitaven els seus càrrecs dins l’empresa per ordenar als operaris la realització del transvasament de l’oli amenaçant-los amb l’acomiadament si no ho feien.

L’empresa estafada ha quantificat les pèrdues econòmiques en aproximadament 80.000 euros.

A banda d’aquestes dues detencions, dins la mateixa investigació i amb l’objectiu de comprovar si la empresa s’ajustava a la normativa de medi ambient i a la gestió de residus el cas es va posar en mans de la Unitat Regional de Medi Ambient dels mossos de la Regió Policial Metropolitana Nord que després d’una inspecció va obrir dos expedients administratius a l’empresa.

Switch to mobile version