Autor Política
23 Juliol 2015 a 17:00

Ciutadans lamenta el continuisme en la programació de festa major

Volen un model de barraques més plural i obert

 

Joan García // Imatge cedida per C'S Sabadell

Joan García // Imatge cedida per C’S Sabadell

 

Joan García, portaveu municipal de C’s a Sabadell, s’ha mostrat contundent en quan a la programació de la Festa Major del mes de setembre. García ha valorat: “La Festa Major de Sabadell d’enguany continuarà girant l’esquena a la major part de la ciutat doncs la majoria d’activitats estan programades al Centre o, puntualment, al districte 2. Un altre cop s’oblida que també és la festa major de tots els barris”.

El portaveu creu que els eixos essencials de la Festa Major mostren un continuisme en relació a l’estil de l’anterior equip de govern del PSC, tot i que, aplaudeix l’esforç fet per les entitats presents a la comissió i que donen contingut cultural a la festa major.

Joan García assenyala: “No té sentit activitats infantils en anglès, per exemple, i que no hi hagi cap de bilingüe. No es pot oblidar que el castellà continua essent l’idioma majoritari i d’ús més freqüent a la ciutat. És un fet gravíssim que les administracions públiques ignorin de forma premeditada i partidista els drets lingüístics de la ciutadania”. El portaveu municipal insisteix: “Cal una festa major més plural i cosmopolita, pensada per a tots” .

El portaveu municipal agraeix la voluntat de diàleg del govern que es planteja estudiar una nova ubicació per a les barraques a l’edició de la festa major del 2016, i que té previst adoptar mesures correctores per evitar-ne molèsties als veïns. Tot i això, per a C’s no hi ha suficient hi exigeixen al govern un compromís en ferm. A la propera junta de portaveus demanaran a l’alcalde un compromís oficial ja que Ciutadans sempre han defensat els drets dels veïns de la Creueta i dels voltants de l’aparcament del Vapor Turull que denuncien cada any les molèsties que els hi ocasionen les barraques.

El partit polític creu en un model de barraques més plural i obert per això volen reunir-se amb les organitzadors.

 

Switch to mobile version