Autor Societat
22 Juny 2015 a 14:00

Un total de 526 infants de Sabadell rebran lots d’aliments durant les vacances

La campanya es vehicula a través del Rebost Solidari

Presentació de la campanya de l'Ajuntament de Sabadell i Rebost Solidari pel repartiment de menjar als infants durant l'estiu  //  Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

Presentació de la campanya de l’Ajuntament de Sabadell i Rebost Solidari pel repartiment de menjar als infants durant l’estiu // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Per tal de garantir l’alimentació de tots els nens i nenes també durant el període de vacances escolars, la ciutat de Sabadell posa en marxa un dispositiu especial que permetrà distribuir lots d’aliments als infants, les famílies dels quals precisin d’aquest suport. Aquest és el tercer any que es realita aquesta iniciativa. El dispositiu, impulsat per l’Ajuntament i el Rebost Solidari, compta amb la col·laboració de diverses entitats i institucions i arribarà aquest estiu a un total de 526 nens i nenes.

D’aquesta manera es vol assegurar que els infants de la ciutat en una situació de major risc tinguin accés a una alimentació adequada també durant aquells mesos en què no hi ha menjadors escolars. És per això que aquells nens i nenes que en tenen necessitat i que són atesos pels Serveis Socials municipals rebran durant l’estiu lots específics d’aliments, que complementaran els que reben les seves famílies.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, va traslladar el pasat divendres, 19 de juny,  durant la presentació de la campanya “el compromís inequívoc del govern amb l’emergència social, amb la lluita contra l’exclusió social i amb la garantia de la suficiència alimentària dels infants durant l’estiu”. Fernàndez hi va afegir que “és cert que la nostra societat està compromesa i cal fer un agraïment a totes les entitats que formen part d’aquesta actuació, tots els voluntaris que arriben on no podem arribar sols”.

L’alcalde de Sabadell va afirmar també que “l’objectiu final és que tan de bo d’aquí a poc temps no haguem de fer aquests dispositius excepcionals i que això tendeixi a la seva desaparició, però davant aquesta situació hem de fer el que calgui perquè els infants que durant el curs tenen garantida l’alimentació també la tinguin a l’estiu, perquè no podem permetre que ningú es quedi pel camí, que ningú caigui del vaixell”. Per això va afegir: “sumem vies de solidaritat per tal d’arribar a l’objectiu final, acabar amb les desigualtats a la ciutat, ens encanta la diversitat però cap desigualtat”.

L’alcalde va explicar que: “l’Ajuntament també es plantejarà una avaluació de les polítiques d’atenció a l’alimentació infantil per poder ampliar-ne l’abast en la línia d’obrir espais d’autogestió i estem treballant per tal d’avaluar la possibilitat d’obrir algun menjador escolar a l’estiu i, alhora, oferir les cuines i menjadors dels recintes municipals a projectes desenvolupats per les pròpies famílies, creiem que també és important que les famílies puguin agafar les regnes en espais on puguin compartir situacions”.

Guillermo Wilches, president de l’Associació Rebost Solidari de Sabadell, va explicar divendres que l’objectiu és “garantir la continuïtat dels ajuts de lots infantils per promoure i garantir el desenvolupament dels nens i nenes de la nostra ciutat”.

Javier Jaen, coordinador de Creu Roja a Sabadell, va destacar que “ hi ha producte fresc, com fruita, verdura i hamburgueses i volem reforçar els esmorzars amb la distribució de Cola-cao i cereals”. També ha assenyalat “com a novetat d’aquest any la col·laboració del Mercat Central de Sabadell i de l’Obra Social “la Caixa” i ens han de felicitar perquè el projecte va creixent”.

Pere Comajuncosa, director d’àrea de negoci del Vallès Occidental-Sabadell, de CaixaBank, va dir al seu torn que “el repte que ens plantegem és que el dia de la Rosa Solidària sigui un acte recorrent i que la gent interioritzi que es regala la rosa, el llibre i que cal portar arròs, oli o alguna cosa al Mercat”.

Per la seva banda, Cristina Sanmartí, gerent del Mercat Central de Sabadell, va afegir: “esperem repetir l’acció, ja que aquest any s’han recollit sis euros per cada rosa i considerem que hem de contribuir a les necessitats de la ciutat”.

Característiques del dispositiu

Els lots es componen tant de productes secs o de llarga durada (llegums, arròs, llaunes de tonyina, cereals, oli, etc.) com també de frescos (fruita, carn, verdura, iogurts,…), provinents del Banc d’Aliments, del recapte impulsat pel Rebost Solidari a principis d’aquest mes de juny, de donacions d’empreses i entitats i de l’adquisició de productes per part de l’Ajuntament.

Cada infant beneficiari rebrà un total de quatre lots d’aliments bàsics. La distribució la faran tres entitats membres del Rebost: Creu Roja, Associació Bona Llavor Diaconia i Església de Crist. El primer dels lots es donarà coincidint amb la finalització del curs escolar. Durant el juliol es lliuraran dos lots més i un quart a principis de setembre.

Al segon lliurament del juliol es donaran també els productes secs corresponents al mes d’agost. Pel que fa als aliments frescos de l’agost, les famílies els podran obtenir en un supermercat de la ciutat, mitjançant unes targetes de prepagament que lliurarà Creu Roja i que finançarà conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell.

Així mateix, donant continuïtat a la voluntat de potenciar la implicació directa de més entitats i institucions en les accions del Rebost Solidari de Sabadell, per aquesta campanya es comptarà també amb la col·laboració del Mercat Central de Sabadell i de l’Obra Social “la Caixa”. I és que, en el marc de les actuacions que, de manera conjunta, porten a terme periòdicament en benefici del Rebost, en aquesta ocasió subministraran hamburgueses de pollastre per valor de 3.000 euros, que s’inclouran en els lots que es donaran als infants durant l’estiu.

Amb aquest dispositiu, l’Ajuntament i el Rebost Solidari, comptant amb la implicació de diverses entitats i institucions, continuen treballant amb l’objectiu de garantir la suficiència alimentària de tots els ciutadans i ciutadanes, especialment dels col·lectius més fràgils com poden ser els nens i nenes.

L’experiència del Rebost és un bon exemple d’organització i de cooperació entre tots els agents implicats en la prestació d’aquest tipus d’ajudes.

Cal recordar en aquest sentit que, al marge d’aquesta campanya específica d’alimentació infantil, el Rebost Solidari proporciona cada mes aliments a unes 2.400 famílies i també distribueix d’altres productes bàsics d’higiene personal i de neteja de la llar.

El Rebost Solidari està format per 26 entitats, tant socials com religioses: Ha establert una xarxa a la ciutat a través de la qual proporciona lots de menjar a les persones i famílies amb mancances alimentàries, en coordinació amb els serveis socials municipals.

Switch to mobile version