Autor Societat
14 Juny 2015 a 18:00

S’obren les inscripcions per la IV Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Els expositors ja poden demanar plaça

Fira d'Economia Solidària de Catalunya // Imatge del web Catalunya.oikocredit.es

Fira d’Economia Solidària de Catalunya // Imatge del web Catalunya.oikocredit.es

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) ha obert el període de pre-inscripcions per a entitats i empreses de l’economia social i solidària (ESS) que vulguin participar com a expositores a la quarta edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que es celebrarà els propers 23, 24 i 25 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona. A l’edició de 2014, la fira va batre el  rècord d’inscrits i de públic amb un total de 196 entitats i empreses expositores i 17.000 visitants, que van poder participar en les 77 activitats programades.

Les empreses i organitzacions hauran de completar la fitxa de pre-inscripció abans del 15 de juliol de 2015. Les sol·licituds que es rebin fora de termini passaran a format part d’una llista d’espera per cobrir baixes d’última hora. Com cada any, l’organització valorarà factors com que l’entitat sigui sòcia de la XES, estigui adherida a la Carta de Principis de l’Economia Solidària, hagi realitzat el Balanç Social o el qüestionari del mapa d’iniciatives de consum responsable Pam a Pam. La Fira també aposta per aquelles entitats i empreses que fomentin una gestió democràtica, que tinguin un compromís social explícit i que contribueixin a la construcció d’un mercat social.

L’objectiu de la Fira és ser un aparador que posi de manifest la fortalesa i creixement del sector de l’ESS al territori català. Aquest any la Fira aposta per consolidar l’ESS com a pont cap a una societat més sostenible, justa i democràtica. Enguany oferirà múltiples activitats com una mostra d’organitzacions d’economia social catalana, tallers, exposicions i audiovisuals, experiències alternatives de treball, consum i estalvi, taules rodones, concerts, activitats lúdiques i educatives per a infants. L’entrada serà gratuïta.

A més, la XES vol que la fira torni a esdevenir un espai de relació entre les empreses inscrites, on es posin en comú les seves demandes i necessitats. Per aquest motiu, es tornarà a organitzar una activitat d’intercooperació amb l’objectiu que es generin projectes compartits i es pugui augmentar la seva incidència social del sector. L’ecosol tornarà a ser la moneda alternativa i única que es podrà utilitzar al recinte durant la fira i que serà vàlida per qualsevol transacció que es realitzi.

Switch to mobile version