Autor Política
6 Juny 2015 a 11:30

Rossinyol: “Un govern sobiranista és la millor opció per Sabadell”

CiU demana a ERC quin tipus de govern prefereix per la ciutat

Rossinyol

Rossinyol // Imatge cedida per CiU Sabadell

Carles Rossinyol, portaveu de CiU, va explicar la posició del partit vers el govern de la ciutat: “Nosaltres apostem clarament per un govern sobiranista amb ERC i Guanyem, però és ERC qui ha de decidir per quin model aposta”.

Des d’aquest punt de vista, Rossinyol va explicar que només queda una altre opció de govern per desbancar els socialistes, un govern “d’extrema esquerra” amb la Crida, Unitat pel Canvi i ERC. Una altre opció plantejada, un govern a 4, es va descartar per la negació de 2 dels partits.

La clau la té ERC, que és qui ha de reflexionar sobre els compromisos que ha assumit durant la campanya, sobre que és millor per Sabadell i sobre que convé més al país de cara al 27-S”, va assegurar.

Per a Rossinyol, la millor opció és un govern sobiranista: “primer, perquè tres forces es van comprometre amb el procés davant la ciutadania amb la signatura pública d’un compromís i ara cal ser conseqüents; segon, perquè un govern sobiranista a una ciutat tan important com Sabadell reforçaria el país de cara al 27-S i tercer, perquè tenim més experiència i més solides, podrem dur a terme molts més projectes per la ciutat”.

Per altre banda, Rossinyol va considerar que la cohesió interna garanteix l’estabilitat del govern i unes característiques molt més transversals.

A banda de la opció d’ERC, serà necessari el suport d’una força externa pel govern per superar majoria absoluta a la investidura. És per això que la formació espera un canvi d’actitud des d’Unitat pel Canvi i la Crida. “Passi el que passi, per a la investidura ens necessitarem tots així que esperem que comencin a negociar i parlar de programa amb nosaltres per veure com podem arribar a un acord”.

Switch to mobile version