Autor Economia
22 Juny 2015 a 09:00

Les exportacions catalanes creixen un 3,7% al mes d’abril

Assolint els 5.278 milions d’euros

euro monedes

Monedes d’euro // Imatge del web Wikimedia Commons

El passat mes d’abril, les exportacions catalanes van registrar un increment del 3,7% respecte al mateix període de l’any passat, arribant als 5.278 milions d’euros. Una xifra que posa de manifest que la internacionalització és una clara aposta del teixit empresarial català.

En termes acumulats gener-abril, les exportacions creixen un 5,8% respecte el mateix període de l’any passat, un percentatge superior a la mitjana de la zona euro (3,8%) i de la Unió Europea (4,4%). Per sectors, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, destaca l’augment de les exportacions en l’automoció (11,4%) i la química (8,4%).

Els bons resultats del mes d’abril han possibilitat que les exportacions catalanes assoleixin entre els mesos de gener i abril els 20.936 milions d’euros. Una xifra que esdevé la més alta del primer quadrimestre de la sèrie històrica i que ha suposat el 25,6% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.

Switch to mobile version