Autor Societat
12 Juny 2015 a 14:00

La Fira Sabadell acollirà l’exposició més gran d’Europa de clicks de Playmobil

Se celebra els pròxims dies 20 i 21 de juny

Clicks de Playmobil // Imatge del web de playmoBil

Clicks de Playmobil // Imatge del web de playmoBil

Aquest any, com no podria ser d’una altra manera, la Fira està dedicada a la memòria de Horst Brandstätter, fundador de l’empresa Playmobil i mort el passat 3 de juny, als 81 anys.

L’univers dels clicks de Playmobil torna a Sabadell per quart any consecutiu reforçant el seu caràcter local amb el títol ‘A Sabadell som Clicks’. El festival es celebrarà al recinte de la Fira Sabadell, ubicada a la plaça de la Sardana, 7.

L’Ajuntament de Sabadell, la Fira Sabadell i l’associació catalana Somosclicks, amb la col·laboració del Zoo de Barcelona, la cooperativa Abacus i la Fundació Oncolliga Sabadell, presentaran, el cap de setmana del 22 i 21 de juny, la mostra més gran realitzada a Europa sobre Clicks de Playmobil.

Aquesta Fira reuneix les condicions per posicionar-se com la més destacada del territori, tant per l’espai destinat a l’exposició com per les dimensions dels diorames fets amb clicks que es representaran.

Durant dos dies es podran veure multitud de clicks, una joguina de referència de moltes generacions que s’ha convertit en un objecte de col·leccionisme i un recurs freqüent en el món de la comunicació, ja des de la seva aparició a la dècada dels 70 a Alemanya.

Horst Brandstätter, fundador de l’empresa Playmobil // Imatge del web de Playmobil

Horst Brandstätter, fundador de l’empresa Playmobil // Imatges del web de Playmobil

La Fira pretén acostar a tothom als escenaris que es poden reproduir amb aquestes figuretes, donat la gran quantitat d’accessoris, vehicles o edificis dels que disposen aquests ninots.

El públic podrà visitar 17 diorames de grans dimensions. Les temàtiques giraran, entre d’altres, entorn els pirates, els trols, l’oest, el Senyor dels Anells, els napoleònics, Mary Poppins, el món asiàtic, Àfrica.

Una activitat que se li proposarà al visitant serà el “Buscaclick”: Es lliurarà al públic un full on hi ha representades una sèrie de figures de clicks que cal localitzar en els diferents diorames, indicant en el mateix full on es troben. Tothom que encerti accedirà a un sorteig de lots de Playmobil.

Altres activitats programades són l’espai de dibuix i color pels més petits gràcies a la col·laboració de la cooperativa ABACUS, que cedirà el material i també es preveuen altres activitats lúdiques per als nens i nenes, com atraccions inflables a l’exterior o espai de ludoteca i la Tòmbola Solidària amb Oncolliga.

El cinema Playmobil també tindrà protagonisme a la Fira, ja que es projectarà en franja de matí i tarda durant els dos dies de la Fira.

Els grans col·leccionistes també podran adquirir peces descatalogades, novetats que han aparegut al mercat alemany, o senzillament les que es poden trobar encara a qualsevol comerç.

Horaris

A Sabadell som Clicks” es podrà visitar dissabte i diumenge de 10h a 20h. L’entrada és gratuïta per a menors de 12 anys i de 3 euros per als adults. Tots els visitants rebran amb l’entrada una butlleta per participar en un sorteig de lots de clicks i un val descompte de 3 € per entrar al Zoo de Barcelona.

Propòsit solidari

D’altra banda, la Delegació d’Oncolliga de Sabadell, de la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica, també estarà present a la Fira. Somosclicks, com sempre fa amb aquestes fires, ha decidit col·laborar amb una entitat sense ànim de lucre i destinar una part dels diners recaptats a finalitats solidàries.

Mútua General de Catalunya estarà present amb un estand en el qual tindran lloc activitats lúdiques per als infants, consistents en “pinta-cares” i “globoflexia”. A més, tindrà lloc un sorteig de dos packs Mútua Experiències, els dies 20 i 21, entre totes les persones que s’acostin a l’estand i omplin la butlleta corresponent.

Switch to mobile version